Fostul vice Tauru: “Voi candida pentru Primăria Urdari din partea USL”

145

tauru si dudau 004Destituit recent din funcţia de viceprimar al Primăriei Urdari, Bebe Tauru nu îşi face probleme că nu va fi repus în funcţia deţinută anterior. Acesta a discutat deja la Prefectura Gorj cu juriştii instituţiei şi le-a atras atenţia că s-a greşit în cazul său deoarece convocarea la şedinţa de Consiliu Local nu s-a făcut potrivit legii.

Bebe Tauru a mai pregătit şi o plângere pentru instanţa de judecată, dar este convins că nu va trebui să ajungă în instanţă deoarece la finalul lunii va fi repus în funcţia de la cârma Primăriei Urdari. În ce priveşte intenţia sa de a candida anul viitor, Bebe Tauru susţine că va fi candidatul USL pentru funcţia de primar, viitorul viceprimar urmând să fie liberalul Nuţu Dumitru, preşedintele PNL Urdari.

 

Bebe Tauru a fost ales în 2008 consilier local şi apoi viceprimar la Urdari pe listele PNG-CD Gorj. Acum că partidul lui Gigi Becali este ca şi inexistent, Tauru s-a reprofilat şi a ales să meargă pe lista unui alt partid politic. Cu siguranţă acesta va fi candidatul PSD la alegerile locale, acceptat drept candidat al USL atât de câtre conservatorii din comună cât şi de liberali. Tauru şi-a anunţat deja echipa cu care va câştiga primăria, acesta urmând să îl aibă aproape pe şeful liberalilor din Urdari, Nuţu Dumitru. “Voi candida pentru Primăria Urdari din partea USL”, a declarat joi Tauru refuzând să spună, de acum, pe listele cărui partid va figura, ca membru, anul viitor. Cert este însă că a beneficiat de sprijinul atât al celor din PSD cât şi a celor din PNL şi PC.

“Îl dau pe juristul Burlan în judecată”

Până la alegerile locale, Tauru mai are de rezolvat însă nişte probleme în prezent. Pentru asta s-a şi prezentat joi la Prefectura Gorj pentru a solicita sprijinul juriştilor instituţiei, în legătură cu schimbarea sa incorectă. Juristul Dumitru Burlan nu a percutat însă aşa cum şi-a dorit fostul viceprimar, deşi acesta i-a explicat că acel convocator care a stat la baza ultimei şedinţe de Consiliu Local nu a fost emis în termenul stabilit de lege. “Pentru Burlan am văzut că era o glumă. Este păcat însă ca un jurist al Prefecturii, care nu ar trebui să aibă culoare politică, să îmi spună treburile astea. Aceeaşi situaţie a fost şi la Aninoasa, dar cum viceprimarul era de-al lor de la PDL au revenit asupra deciziei”, a declarat Tauru. În ce priveşte repunerea sa pe funcţie acesta a menţionat: “nu îmi este însă teamă că nu se va întâmpla asta deoarece am făcut o adresă, atât Consiliului Local Urdari cât şi primarului, ca la prima şedinţă să repună pe ordinea de zi schimbarea mea, în vederea revocării. În prima şedinţă eu voi fi repus pe funcţie, cei doi consilieri care au votat cu cei de la PDL au fost deja schimbaţi”, a declarat Tauru.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here