Fostul şi actualul director al ex-Regionalei CFR Craiova, urmăriţi penal în Gorj

395

Popa Ingineru Gheorghe, director al fostei Regionale CFR Craiova, numită acum Sucursala-Centrul Regional de Întreţinere şi Reparaţii, alături de Victor Frăsionoi, cel care a ocupat postul până în iulie 2012, de Dorel Ciucă, ex-director al Regionalei până în 2008 şi alţi 7 salariaţi de la Craiova şi de la staţia CFR Târgu-Jiu, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals într-un dosar instrumentat de Judecătoria Târgu-Jiu. Totul urmare a unei plângeri penale formulate de unul dintre salariaţii staţiei CFR Târgu-Jiu, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, în urmă cu doi ani de zile.

În 2010, Cristinel Gârlea, salariat pânâ în 2008 la staţia CFR Târgu-Jiu, sancţionat atunci în dosarul numit de presă “apă minerală pentru preşedinţie”, s-a adresat Parchetului Local cu o plângere penală împotriva celor care s-au făcut vinovaţi de sancţionarea sa abuzivă şi transferarea sa disciplinară la Valea Sadului. Au trecut însă un an până când procurorii Parchetului Târgu-Jiu au decis că dosarul trebuie soluţionat cu neînceperea urmăririi penale pentru cei zece salariaţi. Gârlea a atacat ordonanţa procurorului şi dosarul a ajuns la Judecătoria Târgu-Jiu, instanţă care a decis urmărirea penală pentru cei reclamaţi şi reîntoarcerea dosarului la procuror. În 2012, procurorii decid să îi amendeze pe învinuiţi, cu câte 1000 de lei amendă administrativă şi 400 de lei cheltuieli judiciare.

A doua contestaţie
Reclamantul nu a fost mulţumit de soluţie şi a contestat iar în instanţă, dosarul fiind înregistrat în iulie 2012 pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu. Cauza a rămas în propunţare pe 21 noiembrie 2012 instanţa decizând acum următoarele: “admite plângerile formulate de petiţionarii Silanovici Barbu, Ciucă Dorel, Scăunaşu Doru Fredi şi Gîrlea Cristinel, împotriva ordonanţei Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu nr.4805/P/2010 din 20.06.2012, în contradictoriu cu intimaţii Frăsinoi Victor, Popa Ingineru Gheorghe, Dragă Nicoliţa, Băroiu Cristina, Ciobescu Gheorghe, Staţie Marius şi Glodeanu Constantin. Desfiinţează rezoluţia atacată şi trimite cauza la procuror pentru completarea cercetărilor şi redeschiderii urmăririi penale. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”. Câştig de cauză au de acestă dată şi încă trei salariaţi CFR de la Craiova, cărora li s-au anulat amenzile prin desfiinţarea primei ordonanţe date de procuror.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here