Fostul șef SRI, Florian Coldea, suspect într-un dosar al DNA

631

În jurul sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Bucureşti au fost montate garduri de protecţie şi s-a suplimentat efectivele de jandarmi. Şi asta pentru că pe lângă o mulţime de jurnalişti s-au strâns şi mulţi curioşi cu privire la deznodământul vizitei lui Florian Coldea la DNA.

Florian Coldea, fostul șef al SRI, a fost audiat la DNA. Acesta ar fi suspect de trafic de influență și spălare de bani. Dumitru Dumbravă,  fost şef al Direcției Juridice a SRI, şi avocatul Doru Trăilă au dat şi ei explicaţii în faţa procurorilor anticorupţie. Cei trei au fost audiaţi după denunţul depus de omul de afaceri Cătălin Hideg.

Surse citate de Antena 3 CNN spun că ambii generali au calitatea de „suspecţi”.

Dosarul face referire la scandalul în care omul de afaceri Cătălin Hideg susține că foştii şefi din Serviciul Român de Informaţii (SRI) au încercat să-l șantajeze și să-l facă să-și vândă afacerea din domeniul medical unor francezi.

„Este absolut cutremur, având în vedere acuzaţiile aduse asupra acestei grupări – control asupra justiţiei, control asupra afacerilor. Cel mai important mi se pare, ca noutate, acuzaţia de spălare de bani prin firmele de consultaţă ale lui Coldea şi ale lui Dumbravă, care arată că DNA a mers dincolo de denunţul omului de afaceri şi a investigat întregul comportament mafiot a acestei grupări.

Din datele pe care le avem, se pare că se va merge mai departe de calitatea de suspect. eu personal mă aştept să fie făcuţi inculpaţi pe parcursul zilei”, a explicat jurnalista Oana Zamfir, la Antena 3 CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here