Fostul şef al pazei de la CE Turceni, angajat de Bârcă la Primăria Turburea

131

Suspendat anul trecut din funcţia de şef al pazei Complexului Energetic(CE) Turceni, de către fostul director al unităţii, Octavian Graure, Sorin Dinu, a ajuns recent salariat la Primăria Turburea. Dinu prestează, de o săptămână, pe un post de simplu muncitor la Serviciul Public de Gospodărire Comunală(SPGC), aparţinând instituţiei publice, având salariu minim pe economie. Primarul PDL, Ion Bârcă, recunoaşte că l-a angajat pe Dinu, în ciuda scandalului cu furtul de fier vechi apărut anul trecut la CE Turceni, în care au fost implicaţi câţiva salariaţi ai unităţii, printre care şi noul său subordonat, pe atunci şef al pazei unităţii energetice. Bârcă susţine însă că şi-a făcut milă de Dinu, pe care l-a angajat săptămâna trecută pe motiv că are doi copii. Edilul menţionează însă că angajarea fostului salariat de la Turceni nu ar avea legătură cu transportarea fierului din Turceni către primarii PDL, cum s-a anchetat la acea vreme de către poliţie.

Primarul PDL al comunei Turburea, Ion Bârcă, face acte de caritate angajând persoane care nu au un trecut profesional prea curat. Este vorba chiar de angajarea lui Sorin Dinu, fostul şef al pazei din CE Turceni, persoană care s-a ales cu supendarea din funcţie după scandalul iscat de furtul a aproape 27 de tone de fier vechi. Dinu a fost pus pe liber de “generalul” Octavian Graure, după investigaţia poliţiei şi după ce presa a relatat şi că fierul care nu prea era vechi ajungea, prin aceste metode, la primarii PDL din Gorj. De altfel, Bârcă a fost la rândul său anchetat după ce a recunoscut în scris că primise “gratis” aproape 40 de ţevi pentru investiţia de apă din localitate. În timpul anchetei Bârcă a scos din buzunar 70 de milioane şi le-a plătit pentru a scăpa cu faţa curată din scandal. “Au fost vreo 38-40 de ţevi, pe care le-am plătit apoi cu vreo 70 de milioane. Erau vechi şi le-am plătit de noi. Dinu nu a avut legătură cu asta”, spune Bârcă, care, în mod suprinzător, la un an după incident şi-l face subordonat pe fostul şef al pazei CE Turceni.

“Mi-a fost milă”
Bârcă susţine astfel că numai mila l-ar fi făcut să îl angajeze pe Dinu la SPGC Turburea deoarece acesta era supendat de la serviciu de mult. “Are doi copii, nu avea bani, l-am angajat în urmă cu o săptămână. Este simplu muncitor. Mi-a fost milă, asta este. Era suspendat şi nu putea reveni la serviciu, a renunţat de tot”, a declarat Bârcă care crede în nevinovăţia lui Dinu. “Am cazierul lui şi e curat. Ştiţi, până nu e o hotărâre definitivă şi irevocabilă, pentru mine merge prezumţia de nevinovăţie. El nu a fost pus sub acuzare. (..) Dinu locuieşte în Turburea şi ia un salariu de nici 600 de lei”, explică, împăciuitor, Bârcă.

Cumnatul, pus şofer pe noua ambulanţă
Tot din milă, probabil, Ion Bârcă i-a mai făcut un rost de bani cumnatului său, Cosmin Becheru, fost condamnat pentru furt din Primăria Turburea, reabilitat recent de instanţa de judecată. După ce l-a dat jos din funcţia de şef al SPGC Turburea ca să îl pună în locul cumnatului pe finul său, Bârcă l-a făcut pe Becheru ambulanţier. Astfel, în caz de urgenţe, şi pentru că jumătate dintre medicii de la Centrul de Permanenţă din Turburea nu au carnet de conducere, Becheru devine şofer pe ambulanţă, fapt pentru care este plătit suplimentar. Cumnatul Becheru are spor de noapte pentru şoferie, lucru recunoscut de însuşi Bârcă. “Becheru lucrează tot la Serviciul de Gospodărire dar noaptea, pentru că 4 din cei 7 medici nu au carnet, conduce ambulanţa nouă. Ia şi el 5-6 milioane de lei vechi”, explică Bârcă care, din milă, l-a mai făcut pe cumnatul său cu un serviciu part-time, plătit tot din bani publici.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here