Fostul şef al CJ Gorj, ridicat după câteva ore de la domiciliu

164

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean(C.J.) Gorj nu mai este de ieri noapte o persoană liberă cel puţin pentru un an şi ceva de acum încolo, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la patru ani de închisoare în dosarul de corupţie pe care îl avea după ce a fost anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie. Nicolae Mischie a fost ridicat de acasă de poliţişti ieri dimineaţă în jurul orei 1.00, după ce, timp de mai multe ore a aşteptat sosirea mandatului de arestare a sa. Fostul politician şi-a petrecut ultimele clipe de libertate acasă lângă familie şi câţiva prieteni şi rude care au venit să-l viziteze şi să-i ridice moralul.

La ieşirea pe poarta vilei pe care o are în centrul municipiului acesta a precizat încă odată că se consideră în continuare nevinovat, motiv pentru care se va şi adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului. Înainte de a fi urcat în maşina Poliţiei, Mischie le-a dat jurnaliştilor un comunicat de presă scris, în care menţionează că nu crede nici acum în vinovăţia sa. „Primesc cu surprindere şi tristeţe sentinţa ICCJ pronunţată în dosarul 3/95/2005. Declar încă odată că mă consider nevinovat. Reprezint în acest moment, din nefericire, unul din cele mai mari abuzuri judiciare din România”, afirmă Mischie în comunicatul de presă, în finalul căruia speră ca Dumnezeu să-i dea sănătatea de care are nevoie pentru a-şi putea demonstra nevinovăţia.
Ieri dimineaţă acesta a fost dus la Spitalul Judeţean pentru a i se face analizele medicale de rigoare înainte de a fi încarcerat în Penitenciarul Târgu-Jiu, loc în care a ajuns în jurul prânzului. Mischie are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani, la vârsta sa de 68 de ani acesta urmând însă să stea după gratii, cel mai probabil, o treime din cât a decis instanţa. Dacă mai scrie şi o carte şi are un comportament bun în spatele gratiilor, ceea ce e mai mult decât posibil, Mischie are şanse ca în vara lui 2014 să revină acasă. Până atunci acesta începe demersurile la CEDO pentru a-şi susţine nevinovăţia. Pedeapsa primită acum vine după autodenunţul făcut de omul de afaceri Clement Mocanu în aprilie 2004 la Direcţia Naţională Anticorupţie, acesta precizând atunci că i-a renovat lui Mischie două vile şi un apartament doar pentru ca firma sa să beneficieze de contracte în minerit şi energie. Ulterior Mocanu a precizat că a făcut autodenunţul mai mult la solicitarea anchetatorilor, vorbele sale declanşând însă un tăvălug ce a dus la scoaterea lui Mischie din politică şi din toate combinaţiile în care era implicat în urmă cu un deceniu, când fostul preşedinte al Consiliului Judeţean părea de neclintit din scaunul pe care-l ocupa.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here