Fostul primar Iloiu, sancţionat cu 95 de voturi în Turburea

264

teodor iloiuTeodor Iloiu, fost primar al comunei Turburea, şi-a mai încercat o dată norocul în competiţia electorală, pentru a redobândi scaunul de primar al localităţii. Fostul pesedist nu a mai candidat sub culorile acestui partid, nici nu mai avea cum, ci a intrat în PPDD crezând că altfel reuşeşte să recâştige primăria pe care a pierdut-o succesiv şi în 2008 şi în 2009. A fost însă sancţionat de localnicii care ştiu că a trădat PSD-ul pentru PDL, iar acum PDL-ul pentru PPDD, el primind doar 95 de voturi pentru funcţia de primar în Turburea.

Deşi s-a înscris în PPDD pentru ca măcar partidul să îl readucă în preferinţele de vot ale localnicilor din Turburea, Teodor Iloiu, a primit un vot de blam de la cetăţenii pe care i-a condus până în 2008. La numărarea voturilor, Ion Bârcă, candidat PDL, a obţinut 1262 de voturi, Toma Stamatoiu, candidatul USL a obţinut 808 voturi, Mihai Enculescu, candidatul UNPR a obţinut 202 voturi, Teodor Iloiu, candidat PPDD a obţinut 95 de voturi, Coman Dumitru, candidat PRM, a obţinut 63 de voturi iar Dan Cojocaru, candidatul PNG a obţinut 14 voturi. Nici la consilieri Iloiu nu a făcut o brânză mai mare, a obţinut 99 de voturi lucru care l-a împiedicat să intre în Consiliul Local Turburea. Acest organism este format din PDL cu 6 mandate de consilieri(934 de voturi), USL cu 5 mandate(833 de voturi)şi UNPR cu 2 mandate(207 voturi) obţinute la redistribuire. iloiuDeocamdată nu se ştie cu cine va face PDL-ul majoritate dar probabil cu UNPR-ul.

Angajat inginer la CE Turceni pentru pierderea alegerilor

Şi nici nu este de mirare că Iloiu a ajuns zero în politica din Turburea după ce a pierdut de trei ori lupta pentru scaunul de primar al localităţii. A făcut-o în 2008, a repetat figura în 2009 când PSD-ul i-a oferit din nou sprijinul şi încrederea şi apoi iar în 2012, dar pentru PPDD.

Demn de remarcat este că imediat după alegerile din 2009, când a preluat primăria Ion Bârcă, Iloiu a trecut în barca PDL, partid care i-a oferit un loc de muncă la Complexul Energetic Turceni. Documentul din facsimil, publicat acum în exclusivitate de Gorjeanul, arată astfel că în 2010, Iloiu este încadrat inginer la CE Turceni, drept mulţumire că a trădat PSD la alegerile care au avut loc cu câteva luni în urmă. În 28 mai 2010, Iloiu era încadrat, peste noapte, pe perioadă nedeterminată, inginer la Departamentul Comercial-Biroul Valorificări al CE Turceni. Ce l-a recomandat pe funcţie? Munca făcută pentru PDL, în detrimentul PSD care după alegeri îl şi schimbă din funcţia de preşedinte al PSD Turburea.

Anamaria Stoica

Pentru a vedea documentul dati clik pe poză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here