Fostul președinte al Tribunalului Gorj vrea să renunțe la pensie

478

Fostul președinte al Tribunalului Gorj, Gheorghe Miruță, solicită reîncadrarea în funcţia de judecător la Judecătoria Novaci. O decizie finală va fi luată în ședința Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, care va avea loc astăzi, la ora 10.00, după ce Secția pentru judecători a constatat că sunt îndeplinite toate condițiile. ”Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru reîncadrarea în funcţia de judecător la Judecătoria Novaci, a domnului Miruță Gheorghe, fost judecător la Tribunalul Gorj şi recomandă Plenului Consiliului Superior al Magistraturii reîncadrarea în funcţia de judecător la Judecătoria Novaci”, a stabilit Secția pentru judecători a CSM, în luna decembrie a anului trecut. În prezent, acesta este avocat. Gheorghe Miruţă a fost și vicepreşedintele Tribunalului Gorj și a fost eliberat din funcţie în 2010, la solicitarea sa, ieșind la pensie în urma decretului prezidenţial semnat de şeful statului din acea perioadă, Traian Băsescu. Miruţă a fost preşedintele Tribunalului Gorj, timp de două mandate, din anul 2000.
Tot astăzi va fi analizată și solicitarea fostului magistrat Aurora Avramescu, privind reîncadrarea în funcţia de judecător la Tribunalul Gorj. Aceasta și-a depus cererea de pensionare în 2009, iar ulterior a lucrat ca avocat. În aceeași ședință va fi pusă în discuție cererea fostului vicepreședinte al Judecătoriei Târgu-Cărbunești, Maria Rogojeanu, după ce Secţia pentru judecători a CSM a constatat că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru reîncadrare, însă ”nu recomandă Plenului Consiliului Superior al Magistraturii reîncadrarea în funcţia de judecător la Judecătoria Târgu-Cărbuneşti”. Aceasta are o vechime de aproape 30 de ani în magistratură și, în cererea sa, a precizat de ce dorește să renunțe, deocamdată, la pensie. În motivarea cererii, fostul judecător a precizat că ”a exercitat funcția cu pasiune, responsabilitate și seriozitate, iar lipsa activității nu este una care să îi dea liniște și satisfacție”, precizând că reîncadrarea ar fi o măsură care ar veni atât în sprijinul său, sub aspect psihologic, cât și material, dar și în interesul instanței, în condițiile în care numărul de dosare a crescut. De asemenea, în aceeași solicitare a fost atașată și situația posturilor la Judecătoria Târgu-Cărbunești, trei fiind vacante, printre acestea aflându-se și unul de vicepreședinte. Plenului Consiliului Superior al Magistraturii va stabili dacă cei trei foști judecători vor fi reîncadrați în funcție, iar numirea ar urma să fie făcută de președintele României.
Loredana Fîciu

1 COMENTARIU

  1. Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat poate prelua spre rezolvare multe litigii fara a mai fi nevoie de angajeri a pensionarilor in institutiile statului.Daca ai iesit la pensie si ai muncit pe perioada cit ai fost salariat si vrei sa muncesti in continuare atunci lucreaza in sectorul privat si lasa tineretul sa lucreze la stat sa-si pregateasca pensia cind va ajunge la virsta respectiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here