Fostul prefect de Gorj, Radu Teodorescu, pe băncile liceului

802

Au trecut aproape 14 ani de când a terminat liceul, dar Radu Claudiu Teodorescu, fostul prefect de Gorj, actualmente secretar general adjunct la Ministerul Justitiei, a rămas neschimbat. O dovedeşte o poză postată pe o reţea de socializare, în care Claudiu Teodorescu apare cu foştii colegi de liceu, la petrecerea de banchet de la finalul clasei a XII-a.

Cu zâmbetul pe buze, fostul prefect de Gorj s-a distrat la ultima petrecere pe care a avut-o cu colegii din liceu. Chiar dacă a terminat Liceul Teoretic Novaci, în anul 2000, clasele de a XII-a au preferat să facă banchetul la un local din Olăneşti, judeţul Vâlcea. După ce s-au distrat, au mai depănat amintiri şi au renunţat la costume şi rochii, preferând să fie mai relaxaţi, elevii s-au gândit să imortalizeze momentele în care îşi luau rămas bun de la viaţa de licean. Despre secretarul general adjunct la Ministerul Justiţiei, foştii colegi au doar cuvinte de laudă. Spun despre el că era un om matur pentru vârsta lui, însă “de gaşcă”. Nu a făcut probleme profesorilor sau colegilor, fiind un elev model.

intalnireaÎnconjurat de fete
Claudiu Teodorescu a terminat profilul filologie, unde erau mult mai multe fete decât băieţi. Însă nu colegele de clasă l-au impresionat pe fostul prefect de Gorj, ci o fată de la profiul informatică care i-a devenit şi soţie între timp. Chiar dacă focurile iubirii nu puseseră stăpânire pe ei în liceu, cei doi fiind mai ocupaţi cu învăţatul, la scurt timp după terminarea celor 12 clase, Claudiu Teodorescu şi colega de la informatică au devenit iubiţi, iar ulterior, soţ şi soţie. Iar după aproape 14 ani de la terminarea liceului, colegii care l-au întâlnit între timp au spus că nu s-a schimbat aproape deloc, rămânâd la fel de modest şi cu mult bun simţ, asta chiar dacă funcţiile pe care le-a avut între timp puteau să-l schimbe.

Întâlnirea de 10 ani
La 10 ani de la terminarea liceul, elevii au hotărât să se mai distreze o dată cum o făcuseră şi înainte cu un deceniu. Aşa că la sfârşitul anului 2010, s-au adunat în amfiteatrul Liceului Teoretic Novaci şi au răspuns din nou prezent când a fost strigat catalogul. Nu a lispsit nici Radu Claudiu Teodorescu şi soţia sa, chiar dacă în aceea zi au fost şi naşi la o nuntă. Au răspuns prezent invitaţiei colegilor, şi, chiar dacă au stat câteva minute, s-au simţit bine, din nou în bancă. Petrecerea a continuat şi seara, la un restaurant din Novaci, de unde a lipsit însă fostul prefect de Gorj şi soţia sa. Acum, elevii promoţiei 2000 de la Liceul Teoretic Novaci aşteaptă cu nerăbdare întâlnirea de 20 de ani.
Ana Maria Dina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here