Fostul patron al clubului FTE, acuzat de o nouă faptă, în timp ce se află după gratii

259

Petre Stăncioi, fostul patron al clubului FTE din Târgu-Jiu, dat în urmărire internațională la sfârșitul lunii mai, după ce a fugit din arestul la domiciliu, este acuzat de comiterea unei alte fapte. Aflat în prezent în arest, bărbatul de 45 de ani este suspectat de furt de bijuterii. Sesizarea a fost făcută pe 25 mai, de un bărbat de 47 de ani, din localitatea Ursaţi, care a declarat că persoane necunoscute, prin forţarea unui geam al imobilului, au pătruns în interiorul casei și au sustras mai multe bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 6000 de lei. ”În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Târgu-Jiu a fost stabilită identitatea autorului, acesta fiind un bărbat de 45 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, într-o altă cauză penală. În continuare se desfăşoară activităţi specifice în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Bărbatul a fost prins de polițiști pe 14 iunie, într-un bar, din localitatea Drăguțești. Bărbatul s-a dat în spectacol, în momentul în care a fost condus după gratii. ”Nu am fugit. Am mers încet. Ce aveți? Cine să mă ajute? Nu m-am ascuns. M-am predat eu singur. Nu am comis nicio infracțiune. M-au luat de dragul vostru”, a spus acesta.
Cercetările vor fi continuate pentru recuperarea prejudiciului.
Stăncioi a fost trimis în judecată, în luna februarie, pentru furt calificat, după ce ar fi sustras bijuterii din aur și ceasuri din casele mai multor persoane, printre care și cea a ginerelui fostului primar Dorin Filip și a avocaților Dondera, a dispărut. Acesta a devenit ”celebru” în 2001, când a incendiat uşa apartamentului unui comisar șef de la Serviciul Economic al IPJ Gorj.
În același an a incendiat mașina fostului şef al Poliţiei Municipale, Ion Giura și pe cel a adjunctului comandantului de la acea vreme.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here