Fostul ministru japonez care a apărut beat la o reuniune a G7 a fost găsit mort

416
Fostul ministru de Finanţe al Japoniei, Shoichi Nakagawa, care a fost nevoit să demisioneze la începutul anului după ce a apărut în stare vizibilă de ebrietate la o reuniune a G7, a fost găsit mort la domiciliul său din Tokyo.

“Am fost anunţaţi că fostul ministru de finanţe, Nakagawa, a fost găsit mort, dar nu avem alte detalii”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei metropolitane din Tokyo.

“O autopsie va fi efectuată în detaliu pentru a stabili cauzele morţii”, a adăugat acesta.
Potrivit presei, Nakagawa, în vârstă de 56 de ani, a fost găsit de către soţia sa în dormitor, la locuinţa din cartierul Setagaya, din vestul oraşului Tokyo.
Potrivit aceleiaşi surse, anchetatorii nu au găsit nici un cuvânt de adio care să acrediteze ipoteza sinuciderii, pentru moment ipoteza unei crime fiind de asemenea exclusă.
Nakagawa a fost învins în alegerile legislative de la 30 august în circumscripţia Hokkaido (nord), pe care a moştenit-o de la tatăl său în 1983.
Aceste alegeri s-au soldat de asemenea cu o înfrângere a partidului său, Partidul Liberal Democrat (PLD), îndepărtat de la putere după ce a dominat practic fără întrerupere viaţa politică japoneză aproape jumătate de secol.
În februarie, Nakagawa a demisionat din Guvernul premierului Taro Aso, după ce s-a prezentat în stare vizibilă de ebrietate la o conferinţă de presă în urma unei reuniuni ministeriale a G7 la Roma. El şi-a justificat incapacitatea de a-şi încheia frazele şi starea de somnolenţă printr-un exces de medicamente antigripale. Shoichi Nakagawa, un naţionalist adept al declaraţiilor memorabile, fusese anterior ministru al Economiei, Comerţului şi Industriei, apoi al Agriculturii sub mandatul premierului Junichiro Koizumi (2001-2006). El a deţinut de asemenea funcţii importante în cadrul PLD. Înainte de a demisiona, el a fost considerat un posibil candidat la funcţia de premier.
Selecţie după Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here