Fostul manager al CEO, la Tribunalul Gorj

159

Laurențiu Ciobotărică, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, s-a prezentat, astăzi, la ora 09.00, la Tribunalul Gorj, la primul termen în procesul în care este judecat pentru abuz în serviciu. În fața instanței sunt așteptați și ceilalți doi directori, Daniel Antonie și Dorina Jianu. Toți trei sunt inculpați în dosarul supranumit ”Bani pentru Medințu”. Magistrații vor analiza astăzi și măsura controlului judiciar, dispusă în timpul cercetărilor.

Laurențiu Ciobotărică a fost trimis în judecată pe 8 iunie, pentru abuz în serviciu, alături de Dorina Jianu, șefa de la Legislație și Guvernanță Corporativă, acuzată de complicitate și Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere. Suspiciunea este că i-ar fi acordat, prin hotărâre de Directorat, 128.100 de lei lui Aurel Medințu, pentru a demisiona din funcția de director al Diviziei Energetice. Primul termen în proces va avea loc pe 12 iulie.

Până la finalizarea urmăririi penale, Complexul Energetic Oltenia nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 128.100 de lei, reprezentând contravaloarea plăţilor compensatorii acordate fostului membru al Directoratului. “La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu și Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensație financiară constând în cinci remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, inculpatul Ciobotărică Laurențiu, în înțelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor ilicite”, se precizează în comunicatul DNA.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here