Fostul dispensar veterinar al municipiului Târgu-Jiu, casă de Prefect

407

Fostul dispensar veterinar al Municipiului Târgu-Jiu, situat în apropierea Căii Eroilor, în spatele casei parohiale a Bisericii Sfinții Apostoli “Petru și Pavel”, va fi achiziționat de familia fostului prefect de Gorj, Radu Teodorescu. Clădirea deținută, până în prezent, de cinci persoane, se află pe un teren aparținând Primăriei Târgu-Jiu, Consiliul Local dându-le proprietarilor respectivi, chiar în octombrie, drept de superficie asupra acestuia, pentru 49 de ani. În prezent, în imobil se efectuează lucrări de compartimentare, pentru transformarea clădirii într-un spațiu pretabil de locuit.

Clădirea în care a funcționat, cu ani în urmă, dispensarul veterinar al municipiului Târgu-Jiu se află situat pe strada 16 Februarie la nr.9, la doar câțiva metri de lăcașul de cult aflat pe Axa Brâncuși a municipiului. Imobilul pe parter are, în documente, cinci proprietari adică pe Sabina Năsărâmbă, pe Alexandra Dumitrașcu, pe Alexandru Boștină, pe Grămadă Jean- Aurelian și pe Boștină Adriana. În octombrie 2016, cei cinci s-au adresat Consiliului Local Târgu-Jiu solicitând drept de superficie asupra terenului de sub locuință, în cote indivize, asta pentru 49 de ani. Consilierii au aprobat pe 31 octombrie 2016 solicitarea oferindu-le celor cinci, enumerați mai sus, cote de 81,05 mp, 28,52 mp, 22,77 mp, 17,87 mp și de 91,74 de mp din terenul deținut de instituția publică. La baza aprobării au mai stat și alte trei hotărâri de CL, care au fost avizate în anii 2010, 2013 și 2014.

Afacere imobiliară
Cu documentele la purtători cei cinci și-ar fi negociat fiecare partea cu un potențial cumpărător al clădirii, bine poziționate în municipiul Târgu-Jiu, casa fiind la doar cinci minute de mers de centrul orașului. Unul dintre cei interesați de cumpărarea clădirii a fost chiar Radu Teodorescu, fostul prefect de Gorj, aflat acum cu serviciul în Capitală, spun persoane care domiciliază pe strada respectivă. Familia Teodorescu nu a fost însă singura interesată de imobil, mai spun respectivii, dar cu toate acestea se pare că a reușit să-i convingă pe proprietari să le vândă imobilul ce este acum transformat într-un spațiu modern de locuit.Soții Teodorescu nu au deținut până acum vreo locuință în Târgu-Jiu, dar încercarea reușită, se pare, de a achiziționa acest imobil, bine poziționat și într-o zonă liniștită, denotă faptul că familia este interesată să își mute domiciliul în municipiu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here