Fostul director al UEF contestă executarea impusă de CEO

343

Ion Cojocaru, fostul director al Unităţii de Execuţie şi Foraje Motru a contestat la Judecătoria Motru executarea silită impusă de fostul său angajator, Complexul Energetic Oltenia. Liberalul Cojocaru nu vrea să dea înapoi cei 53.000 de lei pe care i-ar fi încasat, ilegal, de la societatea pe care a condus-o, asta cu trei ani în urmă. CEO a reuşit să câştige procesul cu acesta, pentru întoarcerea la executare, după ce Cojocaru a încasat banii în 2012 şi asta pe jumătate din sumă.

Ion Cojocaru şi Ilie Petrescu s-au tot rotit pe la conducerea UEF din 2009 încoace. După ce primul a fost dat afară, Petrescu i-a luat locul, însă doar până în 2012, când Cojocaru a revenit la UEF cu sprijin liberal. A stat la conducerea unităţii până în aprilie 2014, când a fost din nou înlocuit cu Petrescu, decizia de concediere venind pe fondul unor verificări făcute de Corpul de Control al CEO la unitatea respectivă. CEO a motivat că UEF Motru a fost lăsată de Cojocaru aproape în faliment, cu datorii şi cu riscul de a da afară şi cei 100 de salariaţi rămaşi.
facs cojocaruCert este că, imediat după destituire şi prima, şi a doua oară, Cojocaru a atacat în instanţă deciziile de concediere. Pe prima a câştigat-o în 2011 când, la ceva timp după ce a câştigat procesul, acesta şi-a oprit de la UEF banii obţinuţi prin hotărâre definitivă. În 2012, Cojocaru a obţinut de la UEF peste 100.000 de lei pe care i-a încasat în două tranşe. CEO l-a dat în judecată să restituie banii în cauză primiţi acum 3 ani. A câştigat recent procesul, dar Cojocaru a contestat acum executarea chiar dacă trebuie să restituie abia jumătate din banii primiţi la începutul lui 2012.
Procesul deschis de data acesta de Cojocaru va avea primul termen pe 11 martie la Motru.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here