Fostul director al Şcolii Cărpiniş, ameninţat pentru un post de secretar-şef

271

Un post de secretar-şef al Şcolii Gimnaziale Cărpiniş, scos la concursul care va avea loc pe data de 4 aprilie, a încins spiritele în localitate. Fostul director al unităţii de învăţământ, George Ciocîrlan, a fost ameninţat telefonic, ieri, de o persoană care şi-a ascuns identitatea, pe motiv că a stricat “multe şuste”, şi că postul va fi totuşi câştigat de cine trebuie. În localitate se vehiculează, încă din toamna anului trecut, că postul va fi ocupat de Liliana Damian, una dintre candidatele înscrise deja în concurs, pentru că are pile sus la DNA. Din acest motiv, adică a cunoaşterii deja a câştigătorului, la competiţia pentru post s-au înscris doar 4 persoane. Ciocîrlan, a cărui soţie s-a înscris şi ea la concurs, în urma ameninţării primite, a făcut o plângere la Parchetul Novaci.

La Şcoala Cărpiniş nu s-au mai făcut angajări de câţiva ani de zile. Ieşirea la pensie a celui care a ocupat până acum postul a vacantat funcţia, iar pentru aceasta se va organiza concurs. Înscrierea la concurs se putea face până pe data de 7 martie, în competiţia pentru post înscriindu-se patru persoane. Una dintre candidate este şi Liliana Damian, al cărei soţ, pădurar în localitate, s-ar fi lăudat în sat, spune Ciocîrlan, încă din vara trecută, că va apela la vărul său, procuror DNA, care îi va asigura soţiei sale postul în cauză. Lauda soţului candidatei a făcut turul comunei Crasna, mai multe pretendente la post renunţând să se înscrie la acesta de teamă că examenul ar urma să fie aranjat. Acum, cu două săptămâni înainte de concurs, soţul uneia dintre candidate, a primit ameninţări telefonice, care îl avertizau că i se va face un dosar la DNA, deoarece concursul va fi, în final, aşa cum trebuie.

Telefonul celui care a ameninţat, închis
Deşi am încercat şi noi să-l contactăm telefonic pe cel care l-a ameninţat pe fostul director al şcolii din Cărpiniş, pe numărul în cauză nu a răspuns nimeni. Telefonul era închis, aşa cum ne aşteptam. George Ciocîrlan bănuieşte că cel care l-a ameninţat este din apropierea familiei Damian, care ar avea interesul ca examenul să fie unul incorect.
Profesorul Ciocîrlan va solicita şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, urmare a celor întâmplate, maximă atenţie în legătură cu concursul de la Şcoala Cărpiniş din data de 4 aprilie a.c.

Două candidate, la fel de nemulţumite
Contactată telefonic, una dintre candidate a declarat următoarele: “Sunt convinsă că concursul din 4 aprilie nu va fi unul tocmai corect, deoarece soţul candidatei Liliana Damian a anunţat-o pe aceasta câştigătoare a postului încă din vara anului trecut, când nu se ştia că postul va fi scos la concurs. Se auzea chiar că postul va fi anulat din organigramă. Nu ştiu de doamna mai nimic, dar ştiu că soţul acesteia are o firmă de exploatări forestiere, motiv pentru care are bani şi influenţă în zonă. Respectivul este, totodată, consilier local PPDD în Crasna”.
Femeile cer corectitudine în ceea ce priveşte concursul pe postul de secretar general al Şcolii Crasna şi se aşteaptă şi ele la ameninţări.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here