Fostul aspirant la funcţia de rector, în proces cu UCB-ul care l-a sancţionat

391

Universitarul Constantin Căruntu, fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu şi contracandidat al actualului rector Luminiţa Popescu la funcţia ocupată de aceasta, în prezent fără funcţie de conducere la nivelul instituţiei de învăţământ superior, se află în litigiu cu instituţia în care prestează. Căruntu protestează astfel pentru că a fost sancţionat la începutul acestui an de organismul de conducere al UCB, numit după ce el a pierdut scaunul de rector al universităţii. Sancţiunea a fost dată profesorului după ce împotriva sa s-ar fi făcut mai multe plângeri legate de activitatea deficitară la catedră.

Profesorul universitar dr. Constantin Căruntu a deschis, în primăvara acestui an, câteva procese împotriva Universităţii ,,Constantin Brâncuşi”, solicitând la Tribunalul Gorj anularea sancţiunii luate de superiori împotriva sa. Deşi în UCB se cunoaşte că universitarul Căruntu ar fi primit doar un avertisment, procesele iniţiate de cel astfel lezat demonstrează că profesorul consideră, în schimb, destul de gravă sancţiunea trecută pe numele său.
Din nefericire pentru Căruntu, în niciunul dintre dosare deschise împotriva UCB instanţele competente nu s-au pronunţat încă, una amânând chiar pentru septembrie continuarea anchetei judecătoreşti, dosarul ajungând astfel să stea pe rolul instanţei de fond o jumătate de an.

Se vroia rector dar votanţii au spus nu
În octombrie anul trecut, Constantin Căruntu, pentru o scurtă perioadă şef al PPDD Gorj, se înscria în competiţia pentru funcţia de rector al UCB. S-a războit pentru scaun cu Luminiţa Popescu, cea care a şi câştigat detaşat lupta pentru această funcţia extrem de importantă la universitatea de stat din Târgu-Jiu. Luminiţa Popescu a obţinut, la scrutinul din noiembrie 2014, 101 voturi pe când Căruntu doar 49, 140 de profesori şi 20 de studenţi înclinând balanţa către candidată. Căruntu conducea la acel moment Şcoala Doctorală a UCB, ca în prezent să nu mai aibă nicio funcţie de conducere şi să fie chiar reclamat că nu şi-ar fi făcut orele pentru care este plătit. Reclamaţiile de ordin profesional au dus la sancţionarea universitarului, care acum încearcă să se reabiliteze prin intermediul instanţei de judecată.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Ce bani mai vrea…nu i mai ajung pt amante… nerusinatul… se plimbă prin magazinul mercur acum 2-3 ani cu amanta de git… nesimțiți. ..amandoi…el ca are copii mari…mindea aia ca nu are rusine… de ar ce rusine sa i fie. . La ce comportament are…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here