Foştii magistraţi încasează 15.000 de lei lunar de la Casa de Pensii Gorj

282

Cea mai mare pensie din Gorj depăşeşte 15.000 de lei. Este vorba despre un fost magistrat care, lună de lună, încasează o pensie de 15.022 de lei brut, urmat fiind în top de alţi doi foşti colegi. Potrivit directoarei adjuncte a Casei Judeţene de Pensii Gorj, Daniela Negoiţă, la nivelul judeţului nostru, top trei cele mai mari pensii din judeţ au fost stabilite pentru magistraţi: “În top trei cele mai mari pensii din judeţ avem foşti magistraţi cu o valoare fiecare a pensiei lunare de: 15.022 de lei brut, 14.684 de lei brut, 14.311 de lei brut”.
De asemenea, conform conducerii CJP Gorj, cea mai mare pensie de asigurări sociale din Gorj este în cuantum de 5.429 de lei brut. Astfel, în timp ce aproape zece mii de gorjeni supravieţuiesc cu indemnizaţia lunară pentru pensionari de 400 de lei, există şi pensionari ale căror venituri lunare ar ajunge pentru întreţinerea a 37 de pensionari cu pensii sociale. Indemnizaţia socială pentru pensionari se acordă din oficiu, fără a fi nevoie de depunerea unei cereri însoţite de documente doveditoare, tuturor pensionarilor sistemului public de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei se situează sub nivelul pensiei sociale minime garantate.
La finele primului trimestru al anului curent, în judeţul Gorj figura un număr mediu de 76.887 de pensionari de asigurări sociale de stat, în timp ce pensia minimă se situează la pragul de 925 de lei.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here