* Privilegiații Complexului Energetic Oltenia
* 12.000 de angajaţi, lăsaţi cu salarii mizere şi slujbe nesigure
De mult timp, CEO se află într-o viermuială politică. Indiferent de partidele politice aflate la putere, directorii companiei s-au înfrăţit bine de tot cu orice însemna înțelegere pe sub masă, interese personale, de grup şi politice. În paralel, cei 12.000 de salariați au avut de suferit şi încă mai au. Peste ei va trece, probabil, și o ultimă restructurare, cu disponibilizări şi tot dezastrul unei „eficientizări” româneşti.
Astfel, afacerile „pe persoană fizică” merg strună la CEO şi în prezent, chiar dacă această companie e cu un picior în groapă.
Mii de oameni au rămas cu salarii de mizerie, iar condițiile de muncă ajung să-i omoare pe cei care lucrează în minerit şi energie.
A venit la serviciu după trei săptămâni
După trei săptămâni de absență la serviciu, Lăcrămioara Diaconu Pinţea, membră a Directoratului CEO, s-a reîntors la job, săptămâna trecută.
Compania are grijă de această persoană care nu reușește să vină la program, beneficiind de mult mai puține zile lucrătoare decât oricare dintre directori: este cazată chiar în blocul unui întreprinzător susţinut de PNL, fost membru în Consiliul de Supraveghere, Răzvan Ionescu.
De câte ori catadicsește să vină la serviciu, Lăcrămioara Pinţea locuieşte gratis în blocul lui Răzvan Ionescu, fost supraveghetor CEO, într-o zonă de lux a municipiului, în cartierul Bicaz. Acel Răzvan Ionescu, despre care presa a scris că este un interpus al unor oameni de afaceri şi care a reuşit să se transforme într-un afacerist în imobiliare, în timp ce făcea figuraţie în Consiliul de Supraveghere al CEO. Complexul îi plătește acestuia un mizilic de aproximativ 500 de euro, lunar, pentru cazarea directoarei. Ea are un şofer „propriu şi personal”, cu care se deplasează oriunde, ba la restaurantul pe care aceasta îl promovează pe Facebook, ba la CEO, atunci când vine ocazional la slujbă, sau la apartamentul în care este cazată. Maşina din imagine aparţine companiei, folosită în trecut de un alt director plin de viziune, Sorinel Boza. Cert este că această situaţie nu-i afectează pe directorii CEO, Daniel Burlan şi Constantin Bălăşoiu, preocupaţi să pună oamenii în listele de disponibilizare în baza unor criterii numai de ei ştiute. Unii dintre ei sunt beneficiarii unor salarii de lux, cum este directorul adjunct de la Strategii-Dezvoltare, şefii din Directorat semnând complet nejustificat pentru o majorare a lefei acestuia cu 4.000 de lei. Chiar unul dintre şefii din acest for, Lăcrămioara Diaconu Pinţea, care a avut grijă de Sorin Alecu, este beneficiarul unei liste întregi de privilegii, după cum se vede.
M.C.H.