Fost șef în CE Oltenia, aproape de libertate. Cererea de ieșire din pușcărie, aprobată!

3367

Daniel Antonie, fostul șef al Direcției Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, i-a convins pe magistrați că merită să redevină un om liber. Judecătoria Târgu Jiu a admis, marți, cererea acestuia de liberare condiționată din Penitenciarul Târgu Jiu.

Fostul director din minerit a executat deja jumătate din pedeapsa primită, o condamnare de patru ani cu executare pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.
„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat A.D., în prezent deţinut în Penitenciarul Tg.Jiu. În baza art. 587 alin. 1 Cod pr. pen. raportat la art. 100 Cod penal, dispune liberarea condiţionată condamnatului A.D., în prezent deținut în Penitenciarul Târgu Jiu, din executarea pedepsei de 4 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr.224/2019, pronunţată de Tribunalul Gorj, în baza căreia s-a emis M.E.P.I. nr. 405/2021. Rămân în sarcina statului cheltuielile judiciare în cuantum de 390 de lei, onorariul în cuantum de 340 lei al avocatului din oficiu, urmând a se avansa din fondurile Ministerului Justiţiei”, a decis, marți, Judecătoria Târgu Jiu.
Decizia nu este definitivă, procurorii putând face contestație în termen de trei zile.

Încarcerat de Paște
La sfârșitul lunii aprilie 2021, cu puțin timp înainte de Sărbătorile pascale, Antonie a fost condamnat definitiv pentru că ar fi dispus achiziționarea la prețuri supraevaluate, chiar de 6-7 ori, a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor și 170 truse sanitare de prim ajutor. Prejudiciul a fost estimat la peste 400.000 de lei.
Potrivit legii, liberarea condiționată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă: a) cel condamnat a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani; b) cel condamnat se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis; c) cel condamnat a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedește că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească și instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here