Fost șef din Poliția Locală Târgu-Jiu, obligat de judecători la terapie în vederea recuperării de la alcoolism!

18762

Fostul şef al Departamentului de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Târgu-Jiu, Claudiu Gheorghe Breazu, suspendat din funcţie, în urmă cu un an și jumătate, după ce a bătut fără motiv un cetăţean, a fost obligat de judecători să frecventeze un program de reintegrare socială privind prevenirea şi combaterea consumului de alcool. Măsura a fost impusă în dosarul în care acesta a fost judecat pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. De asemenea, magistrații i-au interzis, prin aceeași decizie, să mai conducă autovehicule timp de doi ani. Fostul șef din Poliția Locală Târgu-Jiu este trimis în judecată, în alte două dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe, respectiv pentru purtare abuzivă.

Judecătorii Curții de Apel Craiova i-au impus, în urmă cu o lună, polițistului local Claudiu Gheorghe Breazu, fostul şef al Departamentului de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Târgu-Jiu, obligația de a frecventa programul de reintegrare socială privind prevenirea şi combaterea consumului de alcool derulat de Serviciul de Probaţiune Gorj. Mai mult, magistrații au dispus împotriva acestuia interdicția de a conduce autovehiculele pe durata termenului de supraveghere. Inițial, Judecătoria Târgu-Jiu stabilise o pedeapsa de 1 an și 8 luni de închisoare și a dispus amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani, precum și unele măsuri de supraveghere, completate acum prin decizia definitivă a Curții de Apel Craiova. În urmă cu un an, polițistul local Claudiu Breazu a fost oprit în trafic, pe Bulevardul Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, de un echipaj de la Poliția Rutieră, iar în urma testării cu etilotestul a rezultat o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că s-a ales cu dosar penal.

A bătut un cetățean pe stradă
Claudiu Breazu a fost trimis în judecată de procurori pentru comiterea infracțiunii de lovirea sau alte violențe, dosarul aflându-se pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu, după ce, în iunie 2021, l-a luat la bătaie, fără niciun motiv, pe un tânăr care plimba un cățel pe o stradă din zona centrală a orașului, acesta având nevoie de îngrijiri medicale. Și atunci, polițistul local se afla sub influența băuturilor alcoolice. Luni, 30 ianuarie a.c., Breazu a fost trimis în judecată într-un alt dosar, pentru săvârșirea faptei de purtare abuzivă. Partea vătămată în acest caz este fostul său socru, avocatul Ion Călescu.
George Constantin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here