Fost șef din IPJ Gorj, implicat într-un scandal cu înregistrări în sediul Poliției Române!

5873

O investigație jurnalistică realizată de Recorder.ro a scos la iveală un adevăr pe care mulți angajați ai Ministerului de Interne se tem să îl rostească, ancheta respectivă având legătură directă cu un fost șef al IPJ Gorj ajuns în fruntea Poliției Române în urmă cu câțiva ani.

Este vorba de comisarul șef Constantin Nicolescu, care în 2019 era inspector principal adjunct al Poliției Române. La scurt timp după instalarea în funcție, acesta a chemat specialiști de la Direcția de Operațiuni Speciale pentru a verifica dacă în biroul său se află sau nu aparatură de interceptare și monitorizare a discuțiilor. Ofițerii în cauză au găsit destul de repede un microfon pe care nu l-a revendicat nimeni. Culmea este că Direcția Generală de Protecție Internă, faimoasa și temuta „Doi și-un sfert”, fosta unitate 0215, verificase și ea biroul și nu descoperise nimic.
La câteva săptămâni după acest incident, fostul comisar șef Constantin Nicolescu a chemat din nou specialiștii Direcției de Operațiuni Speciale pentru a-i verifica biroul și atunci a fost găsit un alt microfon, dar și o minicameră video, care monitoriza activitatea și discuțiile acestuia. Reporterii de la Recorder.ro au încercat să-l contacteze pe fostul comandant, dar acesta nu a oferit vreun punct de vedere sau explicație pentru cele întâmplate, motivând că nu are semnal bun la telefonul mobil. După aceste incidente Nicolescu a ieșit la pensie. Ancheta jurnalistică semnalează însă faptul că ofițerii DOS care au descoperit microfoanele respective au fost trași pe linie moartă și, ulterior, dați afară din sistem după ce DGPI le-a retras avizul pentru acces la informații clasificate fără niciun fel de explicație. Concluzia anchetei este că ofițerii DGPI au puteri discreționare, cu care pot încheia fără vreo explicație cariera oricărui polițist, indiferent de gradul și funcția avută. Investigația Recoder.ro prezintă cazuri ale altor ofițeri, cu funcții importante, a cărora carieră s-a încheiat mult prea devreme, persoanele respective fiind nevoite să se pensioneze, deși mai aveau timp pentru a valorifica experiența acumulată pentru buna funcționare a Ministerului de Interne condus de „doctorul” Lucian Bode.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here