Fost parlamentar de Gorj, numit într-o funcție importantă la ANAF!

4867

PMP face casă bună cu PSD! Chiar dacă partidul înființat de Traian Băsescu este în afara Parlamentului, social-democrații, aflați la guvernare, le mai oferă celor din Mișcarea Populară câte o funcție în eșalonul doi al ministerelor, pe la diverse agenții sau în teritoriu, ca să fie bine pentru toată lumea. Așa se face că Ion Cupă, fostul deputat de Gorj, a fost numit secretar general adjunct al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), începând cu data de 4 iulie a.c. Cupă a mai lucrat în sistemul fiscal și a ocupat funcția de director al direcțiilor județene de finanțe publice Gorj și Mehedinți, până în 2012, când gorjenii l-au ales deputat din partea PDL. Până anul trecut, Cupă a fost președinte al PMP Mehedinți, însă s-a retras din politică, anul trecut, și a fost angajat ca și consilier superior în cadrul AJFP Gorj.

Ion Cupă a fost numit, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă, în funcția de secretar general adjunct, pentru o perioadă de 6 luni. El a ocupat funcția de director al ANAF Mehedinți și Gorj, iar în 2012 a fost ales deputat de Gorj pe listele PDL. Din aprilie 2013, până în iulie 2014 a fost la PNL. Ulterior, timp de două luni, în 2014, a activat ca deputat neafiliat, iar mai apoi a fost vicelider al Grupului parlamentar al ALDE. În 2016 a prins un nou mandat de deputat, pe listele ALDE Dolj, iar în 2019 numele său a fost vehiculat pentru postul de ministru al Energiei. În ianuarie 2020 a trecut la PMP, pe listele căruia a candidat, în același an, fără succes, la alegerile locale și parlamentare din Mehedinți.
De la începutul anului trecut a revenit în finanțe, la agenția din Gorj a ANAF, pe postul de consilier superior. Cupă ocupă, începând de luni, 4 iulie, postul de secretar general adjunct al ANAF, structură aflată în coordonarea ministrului Finanțelor, Adrian Cîciu (PSD).
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here