Fost inspector antifraudă „corupt” cu niște țeavă și o canistră goală

233

Un fost inspector antifraudă al Direcției Regionale Târgu-Jiu va fi judecat la Tribunalul Gorj pentru fapte de corupție, după ce procurorii DNA Craiova au deschis pe numele său un dosar penal în care îl acuză că ar fi primit niște materiale de construcții pentru a-i pune pile la colegi de-ai săi unui denunțător ce urma să primească vizita celor de la ANAF. Grigore Durlă este unul dintre inspectorii nemulțumiți că în iarna anului trecut șefii îl obligau să stea zile în șir la târgul de la Marlorex de la Craiova pentru a-i disciplina pe evazioniștii de acolo, acum șefii reușind să scape de acesta, bărbatul având de făcut față și acuzațiilor de trafic de influență în formă continuată, uzurpare de calități oficiale și instigare la mărturie mincinoasă. Faptele pentru care Durlă este judecat s-au produs cu circa un an în urmă, înainte ca fostul inspector să își piardă locul de muncă.
„În perioada iunie – iulie 2014 și 27 martie 2015, inculpatul Durlă Grigore, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Târgu Jiu, a pretins și primit la intervale diferite, dar în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, materiale de construcții (țevi de metal și plasă de sârmă) și o canistră de metal, în valoare totală de 750 lei, de la o persoană (martor denunțător în cauză), promițând că, în schimbul bunurilor, va interveni pe lângă colegii săi, în favoarea societății comerciale administrate de acesta, cu prilejul controalelor fiscale efectuate la sediul firmei respective. La data de 06 mai 2015, inculpatul Durlă Grigore și-a atribuit fără drept calitatea de inspector antifraudă, pe care nu o mai avea de la data de 03 aprilie 2015 (când expirase termenul de preaviz prevăzut în Ordinul Președintelui A.N.A.F. prin care s-a dispus eliberarea sa din funcție), în cadrul unui control efectuat la o societate comercială din municipiul Târgu-Jiu, îndeplinind acte legate de acea calitate, respectiv efectuarea de investigații și evaluări de specialitate în vederea prevenirii și descoperirii faptelor de fraudă fiscală”, susține DNA.
Procurorii l-au mai trimis în judecată și pe un cumnat al lui Durlă, pe care îl acuză că a mințit pe parcursul anchetei în favoarea acestuia, acum cei doi urmând să dea răspunsuri la întrebările pe care le vor primi de la judecătorii gorjeni. „Totodată, inculpatul Durlă Grigore l-a determinat pe inculpatul Bilan Doru, să facă afirmații mincinoase cu privire la împrejurări esențiale, în scopul de a-i susține apărările în cauza penală instrumentată de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova”, mai arată DNA.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here