Fost elev de la Teologic, condamnat pentru constituirea unui grup infracţional organizat

200

Mihai Alexandru Udriștioiu, fost elev al Liceului Teologic din Târgu-Jiu, olimpic participant la concursurile de profil, a fost condamnat astăzi, la Tribunalul Gorj, în dosarul de trafic de droguri, în care a fost trimis în judecată alături de alți 12 inculpați. Tânărul care a susținut anul trecut examenul de Bacalaureat, obținând media 7.91, a primit doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, termenul de supraveghere fiind de patru ani, în care trebuie ”să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medical”. ”Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Târgu-Jiu sau D.G.A.S.P.C. Gorj, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare”, a mai stabilit instanța.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Gorj au efectuat cercetările în cazul celor 13 tineri acuzați de trafic de droguri. Aceștia au fost trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Un alt inculpat a fost angajat ca operator la Complexul Energetic Oltenia. Cele 13 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani, au fost acuzate că ar fi comercializat substanţe etnobotanice în apropierea liceelor din municipiu. ”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2014-2015, la nivelul județelor Gorj, Timiș, Hunedoara, Mehedinți și a municipiului București s-a constituit un grup infracțional organizat care a avut ca preocupare infracţională procurarea de droguri de risc și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, de la diferiți dealeri, pe care ulterior le comercializau pe raza municipiului Târgu-Jiu mai multor consumatori, majoritatea dintre aceştia fiind elevi“, au precizat procurorii DIICOT Gorj, în timpul cercetărilor.

Sentința stabilită astăzi nu este definitivă. Pentru prinderea lor, procurorii au efectuat, în luna decembrie a anului 2015, mai multe percheziții, în urma cărora au fost confiscate dispozitive electronice de mărunţit şi cântărire, trei aparate pentru confecţionarea artizanală a ţigărilor, 50 de telefoane mobile şi cartele şi peste 300 de grame de canabis şi substanţe psihoactive. (L.F.)

Detalii în ediția de mâine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here