Fost director de spital, trimis în judecată

225

Teodor Codrin Zavate, la data faptei manager al Spitalului Municipal Motru, a fost trimis în judecată sub control judiciar. Procurorii îl acuză de luare de mită, suspiciunea fiind că ar fi primit de la o persoană, care l-a și denunțat, 1.500 euro pentru a fi ajutată să ocupe un post de asistent medical. ”În toamna anului 2015, inculpatul Zavate Teodor Codrin, în calitate de manager al Spitalului municipal Motru, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 1.500 euro pentru a o ajuta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea.
Mai mult, inculpatul i-a creat martorului convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager, îi poate asigura ocuparea postului respectiv prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens.
Întrucât, după organizarea concursului respectiv, martorul nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie 2016, inculpatul a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită.
În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a sumei de 1.500 euro, în vederea confiscării speciale a acesteia.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Zavate Teodor Codrin trebuie, printre altele, să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv aceea de manager al Spitalului municipal Motru, județul Gorj”, au transmis procurorii DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here