Fost angajat al CE Oltenia, bun de plată

8456

Un fost salariat al Complexului Energetic Oltenia a fost dat în judecată pentru indemnizația și voucherele de vacanță încasate necuvenit.

Procesul a fost înregistrat în această primăvară pe rolul Tribunalului Gorj, având ca obiect „acțiune în răspundere patrimonială”.
CE Oltenia a solicitat ca fostul lăcătuș mecanic de la UMC Rovinari să fie obligat la plata indemnizației de concediu încasate necuvenit.
Salariatului i-a încetat contractul de muncă la începutul lunii noiembrie 2022. Potrivit companiei, bărbatul a beneficiat de 6 zile de concediu de odihnă în plus față de cât avea dreptul, încasând de asemenea și contravaloarea voucherelor de vacanță ce i s-ar fi cuvenit pentru anul 2022.
„Pentru indemnizația corespunzătoare restului de 6 zile de concediu de odihnă pentru care pârâtul nu mai era îndreptățit, a fost constituit debitul de 2.218 lei”, a susținut CE Oltenia.
Pentru că nu a restituit banii societății, fostul lăcătuș mecanic a fost dat în judecată. „Concediul de odihnă se acordă proporțional cu activitatea prestată (…). Art. 138(1) din CCM care arată că «în cazul în care contractul individual de muncă al salariatului a încetat după efectuarea concediului de odihnă, acesta este obligat să restituie indemnizația de concediu aferentă zilelor de concediu acordate pentru perioada dintre data încetării contractului individual de muncă şi sfârșitul anului»”, a motivat compania.
La al doilea termen al procesului, instanța a dat câștigat de cauză CE Oltenia. „Admite acțiunea. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 2.218 lei reprezentând contravaloare vouchere de vacanță, indemnizație concediu de odihnă și diferență sumă cu titlu de ,,cadouri acordate în bani pentru sărbătorirea Crăciunului”, încasate necuvenit. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare care se depune la Tribunalul Gorj”, a decis instanța.
I.I.

2 COMENTARII

  1. Dar omul asta cand a iesit la pensie, nu a facut o fisa de lichidare in care financiar-contabilitatea au semnat ca nu mai are nici o datorie la angajator? Drepturile in discutie „le-a primit, nu le-a luat cu forta”. Nu mai inteleg nimic!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here