Forţaţi de decizia lui Ponta – Juriştii unităţilor din CEO au dat ochii cu contestatarii

135

tribunal nouSurpriză mare ieri la Tribunalul Gorj la judecarea contestaţiei în anulare introdusă de Sindicatul Energoconstrucţia Rovinari şi de Liga Muncitorilor din România, privind înmatricularea la Registrul Comerţului a Complexului Energetic Oltenia(CEO).

Asta deoarece pentru prima oară avocatul de la ,,Boştină şi Asociaţii” a fost însoţit la proces de patru jurişti de la cele patru unităţi care vor urma să intre în componenţa CEO. Juriştii au venit la bară, forţaţi de decizia premierului Victor Ponta de a interzice firmelor de stat să mai apeleze la firme de avocatură.

Juriştii celor patru unităţi: Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Craiova şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia(SNLO) mai că i-au cărat servieta reprezentantei Casei de Avocatură ,,Boştină şi Asociaţii”, la procesul de ieri, cei patru părând picaţi din lună la judecarea dosarului de care până recent nu ştiau nimic. Unităţile unde prestează le-au asigurat spatele, angajând o Casă de Avocatură să le facă treaba cea mai grea, juriştii în cauză, câte o armată la fiecare dintre unităţile precizate, ,,frecând menta”, în general, la muncă în cele opt ore de serviciu. Anunţul lui Victor Ponta, premierul declarând că societăţile de stat nu mai pot apela la firmele de avocatură, i-au scos din bârlog şi pe cei patru jurişti, (juriste în acest caz) care s-au prezentat la Tribunalul Gorj, ieri, cam ca la tăiere. Avocata privată a făcut însă, în final, toată treaba.

Se reia procesul din 16 mai

Procesul de ieri s-a încheiat astfel cu respingerea contestaţiei pentru Sindicatul Energoconstrucţia Rovinari, instanţa precizând că acţiunea ar fi fost ,,prematur introdusă”. Aceiaşi instanţă decide disjungerea cauzei pentru judecarea pe fond a cererii de intervenţie în cazul Ligii Muncitorilor din România. Termenul noii înfăţişări fiind stabilit pe 5 iunie 2012. Practic se reia însă procesul din 16 mai care a dus la înmatricularea CEO, noua structură neputându-se realiza până la data de 5 iunie, cel puţin.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here