Forţa Dreptei a devenit oficial partid politic

2290

Forță Dreptei poate primi membri şi poate înființa structuri locale, au anunţat, astăzi,  liderii noii formaţiuni politice, care a primit personalitate juridică. Liderul partidului, Ludovic Orban, spune că formațiunea este o construcţie pe termen lung și îi așteaptă alături pe „toţi liberalii de caracter”.

Orban a susținut că Forța Dreptei este „născută din conștiința și caracterul a 16 parlamentari care au spus categoric nu trădării lui Iohannis și a conducerii PNL față de românii de bună credință care și-au pus speranțele și încrederea într-un președinte care promitea dezvoltare și într-un partid politic care promitea o guvernare de dreapta care să aducă creștere economică, modernizare”. El a mai susținut că noul partid „se angajează să îi reprezinte pe toţi aceia peste 6 milioane şi jumătate dintre români care au sperat că Iohannis va aduce civilizaţie” și că „mii de oameni” şi-au exprimat intenţia de a se înscrie.

Vorbind despre doctrină, Orban a spus că noul partid se bazează pe un liberalism conservator, comparându-l cu Partidul Republican din SUA, cu Partidul Conservator din Marea Britanie şi cu Uniunea pentru Mişcarea Populară din Franţa, cu „multe similarităţi cu creştin-democraţii germani”: ”Practicăm un liberalism care continuă tradiţia PNL, un liberalism naţional, puternic ancorat în tradiţiile şi valorile specifice ale poporului român”.

Membrii fondatori ai Forței Dreptei sunt, pe lângă Orban, parlamentarii care și-au dat demisia din PNL alături de el: Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuțescu și senatorul de Gorj, Ion Iordache.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here