Formularul pentru ajutorul de încălzire, disponibil în câteva zile

273

Până la sfârşitul acestei săptămâni, formularul pentru acordarea ajutorului de încălzire va fi disponibil pentru târgujienii care doresc să-l completeze. Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu nu a intrat în posesia formularului, însă acesta va fi pus la dispoziţia cetăţenilor până la sfârşitul acestei săptămâni.

În sezonul rece 2012-2013 modalitatea de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor, destinate consumatorilor vulnerabili, a fost reglementată de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 70/02.09.2011 şi de Normele Metodologice de aplicare a acesteia, aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 920/2011. Ajutoarele s-au acordat ca şi în anii precedenţi, pe baza cererii întocmite de titular, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia. Elementul de noutate pentru acest sezon rece este constituit de acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor cu energie electrică. „Ajutorul pentru încălzirea locuinţei, în sezonul rece 2013-2014 se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia”, a menţionat directorul DPPS Târgu-Jiu.
În câteva zile va fi disponibil formularul pentru acordarea ajutorului de încălzire, astfel că cei care doresc să beneficieze de subvenţie îşi pot pregăti documentele necesare pentru a-şi întocmi şi depune dosarul.

5 puncte de depunere a dosarelor pentru ajutor de încălzire
Pentru gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri, formularele de cerere şi declaraţie pe propria răspundere vor fi tipărite şi puse la dispoziţia solicitanţilor, după publicarea modelului de formular folosit în acest sezon rece în Monitorul Oficial, în centrele de primiri cereri organizate de către DPPS Târgu-Jiu la: 1. Clubul “Vârstei a Treia” – str. Olteniţei; 2.Stadionul Municipal – Sala Polivalentă; 3.Clubul “Vârstei a Treia” – str. Mioriţei; 4.Clubul “Vârstei a Treia” – str. Debarcader; 5.Clubul “Vârstei a Treia” – str. Tudor Vladimirescu.
Persoanele singure sau familiile care îndeplinesc condiţiile stabilite de lege pentru acordarea dreptului pot să depună cererile până la 1 noiembrie 2013.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here