Fonotecă, la Biblioteca Judeţeană Gorj

431

BIBL 2În scurt timp, în Gorj ar putea începe imprimarea unor CD-uri pentru realizarea unei fonoteci culturale. În realizarea acestei idei îşi vor da mâna reprezentanţii a două instituţii de cultură şi anume Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu precum şi Biblioteca Judeţeană Gorj.

Ideea, venită din partea lui Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, a fost imediat îmbrăţişată de către Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene Gorj. „Se vor face imprimări pe suport video şi pe suport audio. Vom imprima vocile tuturor autorilor gorjeni şi de asemenea vocile oaspeţilor de seamă care vin în Gorj, în special cu ocazia festivalurilor de literatură, de umor”, a explicat Gârbaciu. Materialele rezultate vor fi depozitate le bibliotecă şi vor putea fi consultate la nevoie. „Facem o fonotecă a judeţului Gorj care să fie adăpostită de Biblioteca Judeţeană şi, profitând de studioul de înregistrări audio al Şcolii Populare de Artă, vom iniţia şi o serie de câteva CD-uri cu înregistrări ale scriitorilor, ale poeţilor citindu-şi din propria operă”, a mai spus Gârbaciu.

Costuri minime

CD-urile şi materialele rezultate ar putea fi puse şi la dispoziţia bibliotecilor din judeţ dar şi, la cerere, a celor din ţară. „Se va putea împrumuta, consulta. Mai mult decât atât, ne-am gândit că vom putea pune la dispoziţia bibliotecilor publice din judeţ şi, de ce nu, vom putea trimite şi la marile biblioteci din ţară asemenea CD-uri pentru uzul lor. Şi mai mult, am putea face treaba asta şi în legătură cu bibliotecile şcolare, pe care le-ar ajuta foarte mult astfel de informaţii”, a completat directorul ŞPA Târgu-Jiu. Înregistrările ar putea începe chiar în această toamnă, costurile pentru realizarea acestui proiect fiind minime.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here