Fonduri europene pentru un colegiu din Gorj

1951

Un colegiu important din județul Gorj va fi reabilitat cu fonduri europene. Contractul de finanțare pentru reabilitarea și dotarea Colegiului Tehnic Motru a fost semnat pe 29 aprilie, la Ministerul Dezvoltării. Proiectul în valoare de peste 2 milioane de euro se va derula cu fonduri europene.

„Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a semnat, electronic, 18 contracte de finanțare, în valoare totală de aproape 200 de milioane de lei, pentru dezvoltarea unităților administrativ-teritoriale din România și a mediului de afaceri, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Unul dintre proiecte are legătură cu Gorjul și vizează reabilitarea și dotarea Colegiului Tehnic din Motru, județul Gorj, finanțarea fiind de 10.469.817 lei. „Avem nevoie de o creștere a turației motoarelor pentru implementarea investițiilor pe bani de la buget, dar mai ales pe bani europeni, în localitățile din România. Personalul implicat din MLPDA lucrează pentru a accelera ritmul în care sunt semnate și evaluate proiectele și aștept și din partea beneficiarilor să implementeze rapid și corect aceste proiecte, care au menirea de a aduce bunăstare comunităților locale. În contextul pandemiei COVID-19, trebuie să asigurăm o continuitate în derularea investițiilor și să menținem munca pe șantiere. MLPDA dispune de fonduri pentru dezvoltarea României, este nevoie doar de implementare”, a declarat ministrul Ion Ștefan.

Campus școlar la standarde europene
Obiectivul proiectului este creșterea atractivității Colegiului Tehnic Motru pentru elevii care vor să studieze discipline tehnice, având în vedere că instituția va oferi, la finalul proiectului, condiții foarte bune de studio, anunță primarul din Motru, Gigel Jianu. Astfel, vor fi efectuate lucrări de reabilitare la clădirea școlii, căminul de elevi, cantina, sala de festivități și atelierul-școală.
Pe lângă lucrările de reabilitare termică a acestor clădiri, vor fi înlocuite echipamentele și instalațiile electrice, termice și sanitare. „Elementul de bază al acestui proiect constă în dotarea atelierului școală cu mobilier și echipamente complete pentru ca elevii să poată deprinde cunoștințele necesare pentru cele mai importante meserii solicitate pe piața muncii. Ținând cont că, în acest an, s-a finalizat și reabilitarea sălii de sport, la sfârșitul implementării acestui proiect, vom avea un campus școlar la standarde europene. Proiectul în valoare de peste 100 miliarde de lei vechi (2,2 milioane euro) se va derula cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR), municipalitatea având o contribuție de doar 2%”, a mai spus primarul Jianu.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here