Fonduri europene pentru o suprafață fictivă de pe Muntele Mereuţu

523

Procurorii DNA Craiova au trimis în judecată reprezentantul unei obşti, acuzat că a folosit documente false pentru a obţine fonduri europene în agricultură de peste 3 milioane lei, pentru o suprafaţă fictivă de pe Muntele Mereuţu, judeţul Gorj.
Reprezentantul obștii este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Procurorii susţin că, în perioada 2007 – 2014, inculpatul a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură mai multe documente false şi inexacte cu privire la îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru o suprafaţă de teren (gol alpin în Muntele Mereuţu) pe care nu o deţinea în realitate.
Astfel, el ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 3.159.879 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpatului.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here