Fondul de vânătoare de la Motru Sec a fost scos la licitaţie de către Ministerul Agriculturii. Din Gorj, singura asociaţie interesată de achiziţionarea acestuia este Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (A.V.P.S.).
Licitaţia ar fi trebuit să se ţină ieri, la Bucureşti, însă a fost amânată, prin neprezentarea preşedintelui comisiei.
Ministerul Agriculturii trebuia să scoată ieri la licitaţie cele şase fonduri de vânătoare, atribuite în luna iulie, dar pentru care nu s-au încheiat contracte de atribuire, alături de alte două, care anterior nu au întrunit numărul necesar de ofertanţi. Printre fondurile de vânătoare care trebuiau licitate, ieri s-a aflat şi cel de la Motru Sec din judeţul Gorj. Pentru atribuirea dreptului de gestionare a faunei cinegetice asupra fondului de vânătoare din Gorj şi-au înscris oferta în cadrul licitaţiei publice cu strigare doar Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (A.V.P.S.) Gorj. Licitaţia publică trebuia să se desfăşoare ieri dimineaţă la sediul Ministerul Agriculturii dar s-a amânat deoarece preşedintele comisiei, Ilie Mihalache, nu s-a prezentat.
În judeţul Gorj sunt 15 fonduri de vânătoare de stat, la care se adună încă câteva, gestionate de Agenţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj. Cel mai mare şi mai profitabil este fondul cinegetic din zona Tismana, urmat de cel din zona Polovragi. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Silvice Gorj, cele mai puţin profitabile sunt fondurile de vânătoare din zona de deal iar cel care nu aduce prea multe beneficii ar fi chiar cel aflat în zona Peşteana-Cărbuneşti.
Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) a atribuit spre gestionare în luna iulie 41 de fonduri de vânătoare pentru care a obţinut peste 840. 000 de euro.
A.S.