Focar de infecție La Provincia! Sute de pui morți poluează atmosfera și le întorc salariaților mațele pe dos

6714

Este focar de infecție la Ferma nr. 2 a producătorului de carne Avicarvil din Târgu-Jiu. La această fermă, situată spre Botorogi, se depozitează cadavrele a sute de pui morți, iar pentru că mirosul este insuportabil, ușa clădirii este lăsată deschisă. Mirosul îngrozitor se simte încă din stradă, iar salariaților le este imposibil să lucreze în zonă din cauza duhorii.

Dacă treci pe lângă ferma nr. 2 a producătorului de carne de pui dai, instant, în hepatită. Asta urmare a faptului că în una dintre clădiri sunt ținute, de zile întregi, cadavrele a sute de pui morți. Garda de Mediu ar trebui să facă o verificare în acest sens, chiar dacă, ieri, o parte din cadavre au fost încărcate într-o volă și duse din spațiul respectiv, societatea făcând demersuri să se scape de resturile de pui morți.

Se șterg urmele!
Situația este însă de netolerat, iar poluarea olfactivă din zonă a fost sesizată, în special, de localnicii din Botorogi.
Deși nu este prima dată când producătorul este prins pe picior greșit la capitolul protecția mediului, persistă în a încălca regulile impuse de lege. Iar fotografiile surprinse la ferma spun totul. Cadavre de pui, în putrefacție, cădeau dincolo de ușa din spațiul de depozitare a fermei. Un maldăr de cadavre împuțite care îți întorc stomacul pe dos. Dar cum mirosul nu ajunge la conducerea societății, șefii se fac că nu știu nimic.
Așteptăm însă o poziție oficială a autorităților competente în acest caz, dar și a producătorului, care pentru a funcționa trebuie să respecte legislația în vigoare și la acest capitol.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here