Focar de infecție în băile Carierei Roșiuța! Administrația tace, minerii rabdă, organele de control nu se bagă

4733

În timp ce liderul Sindicatului Liber din Cariera Roșiuța se laudă că minerii pe care îi conduce că pe oi au condiții de lux, în băile unității miniere te întorci în timp cu vreo 80 de ani. Minerii se spală în condiții mizere, la dușuri improvizate și în grupuri sociale cu țevile cârpite cu cauciuc crud luat de la vulcanizatori. Mucegaiul și microbii sunt la ei acasă dar Direcția de Sănătate Publică Gorj nu intervine, administrația CE Oltenia nu vede, iar minerii tac de frică. Doar Nelu Roșca, inspector social, își umflă contu’ și pieptul că minerii de la cariera lui (că e pe persoană fizică) au condițiile sociale pentru care au plătit miile de euro la angajare.

Lunar, Complexul Energetic Oltenia livrează pe un card, la fiecare unitate minieră din companie, suma de 10.000 de lei pentru condițiile sociale și administrative.
Banii ar trebui să fie cheltuiți pentru repararea bateriilor de la dușuri, pentru chiuvete, wc-uri și, într-un cuvânt, să miroasă a primăvară în grupurile sanitare.
Evident că banii sunt cheltuiți, dar nu pe condițiile în cauză, iar în băile Carierei Roșiuța nu miroase decât a delapidare.
Roșca, plătit de ani buni că inspector social, nu își face nevoile la wc-urile respective, deoarece, dacă ,,îl trece ceva” are grupurile sanitare de la executivul CEO, de la Târgu-Jiu, iar la dușuri nu a mai intrat de mult timp pentru că… liderul nu se spală pe mâini ca să aibă lipici la bani.
Altfel, nu se explică cum liderul de sindicat nu a mișcat un deget pentru condițiile sociale de la Roșiuța.

Pleacă ai noștri, vin tot ai noștri!
La Roșiuța, se vede din avion, că nu s-a cheltuit un leu pentru îmbunătățirea condițiilor respective, dar nimeni nu controlează situația pentru că la butoane sunt aceiași șmecheri.
David Constantin s-a mutat din conducerea carierei, la cârma EMC Motru, iar când va pica de acolo va ajunge în același scaun de director.
Nu contează dacă partidul din care face parte este la Putere sau în Opoziție.
Într-un cuvânt aceeași mizerie, pentru că tot ,,ai noștri” sunt la butoane indiferent cine conduce, politic, CE Oltenia.
În schimb, gorjenii se înghesuie să se angajeze la CEO, plătesc la greu mii de euro și își părăsesc locurile de muncă de la firmele private, gândiund că, deși au dat șpagă, tot își vor amortiza cheltuielile în timp.
În cauză există un dosar penal, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, aici vorbindu-se de aceste angajări pe spăgi, de care știe toată lumea, dar toți se fac plouă.
Este șocant că mulți se bat să lucreze în condiții inumane, considerând că merită, lipsa investițiilor fiind prezentă nu doar în băile mizere de la Roșiuța ci, mai ales, în producție, acolo unde aterizează nepiloșii, și ăia, puțini care au fost angajați fără proptă politică, sindicală ori financiară.
Suntem curioși să vedem care va fi reacția oficială a CE Oltenia, în fața acestor dovezi indubitabile. Într-o Românie normală și educată, cineva ar răspunde cu funcția, cu capul, cu ceva ..
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here