FOCAR: Cinci angajate și opt copii de la un centru al DGASPC Gorj, infectați cu noul coronavirus!

1023

Ieri dimineață, încă o infirmieră din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a fost diagnosticată cu COVID-19. De asemenea, ieri după-amiază, DGASPC Gorj a comunicat faptul că și opt copii de la același centru sunt infectați cu noul coronavirus.

Femeia cu numărul cinci depistată, la fel ca și celelalte patru colege ale ei, diagnosticate pozitiv luni, respectiv sâmbătă, la testul pentru depistarea noului coronavirus, este asimptomatică. După primirea rezultatelor, toate cele patru angajate ale DGASPC Gorj au fost transferate pentru tratament la spitalul suport din orașul Târgu-Cărbunești.
,,În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate de către Direcția de Sănătate Publică Gorj la nivelul centrului rezidențial subordonat DGASPC Gorj, unde au fost confirmate patru cazuri de infectare cu noul coronavirus, s-a mai confirmat un caz pozitiv. Rezultatul ne-a fost comunicat în această dimineață. Este vorba despre o angajată din aceeași categorie de personal (infirmieră), ca și celelalte salariate ale căror teste au fost pozitive. Toate persoanele din acest centru care au fost confirmate cu COVID-19 sunt asimptomatice. De asemenea, la ora actuală, niciunul dintre beneficiari și nici ceilalți angajați din centru nu prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus, starea lor de sănătate fiind bună. Precizăm faptul că se iau toate măsurile necesare astfel încât activitatea centrului să se desfășoare în parametri normali”, a transmis, ieri dimineață, Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj, prin intermediul unui comunicat de presă. DSP Gorj a demarat, luni, o campanie de testare a tuturor salariaților din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Gorj, precum și a beneficiarilor, mai precis a unui număr de 36 de copii, după ce cinci angajate de la acest centru au fost depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus. Primul caz la acest centru a apărut sâmbătă, 23 mai, la o infirmieră, iar luni, trei colege ale acesteia au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19.

Opt copii, pozitivi la COVID-19!
Tot în cursul zilei de ieri, DGASPC Gorj a anunțat faptul că și opt copii, de la același centru sunt infectați cu noul coronavirus. Copiii, la fel ca și cele cinci salariate confirmate pozitiv, sunt asimptomatici. ,,În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate de către Direcția de Sănătate Publică Gorj la nivelul centrului rezidențial subordonat DGASPC Gorj, unde au fost confirmate cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus, în rândul personalului, s-au confirmat cazuri pozitive și în rândul beneficiarilor. DSP Gorj ne-a comunicat opt rezultate pozitive la copii. Menționăm faptul că ieri (luni) s-au recoltat probe de la 36 de beneficiari. Copiii sunt asimptomatici. Ei vor fi internați la Spitalul COVID, secția Pediatrie. La ora actuală, niciunul dintre beneficiari și nici ceilalți angajați din centru nu prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus, starea lor de sănătate fiind bună”, au transmis, ieri după-amiază, reprezentanții DGASPC Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here