Foc pus intenționat de o mână criminală, la Bumbești-Jiu

226

Proprietarul unei case din Bumbești-Jiu a avut parte, ieri, de clipe de coșmar, după ce locuința sa a fost cuprinsă de flăcări. Acesta a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Pompierii au reușit să stingă focul, înainte să se extindă la întreaga casă. ”Un echipaj de stins incendiile din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești Jiu a intervenit în orașul Bumbești-Jiu, pe strada Bujorului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la beciul casei de locuit. Intervenția promptă a pompierilor militari a limitat extinderea incendiului către casa de locuit, arzând materiale combustibile depozitate în beci, pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați. Cauza probabilă a incendiului este «Flacără – folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, autor necunoscut»”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. Cercetările vor fi continuate pentru depistarea celui care a pus foc intenționat.

Incendiu și la un adăpost de animale
Solicitarea de la Bumbești-Jiu nu a fost singura înregistrată în această săptămână. Marți, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Turceni a intervenit în comuna Vladimir, în satul Frasinu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale. ”Au ars aproximativ 35 de metri pătrați din adăpostul de animale, construit din lemn. Cauza probabilă a incendiului este «Jar sau scântei – depozitarea cenușei în apropierea materialelor combustibile». Nu au existat victime”, a mai precizat Mihai Avramescu.

Bovină salvată de pompieri
Pompierii au salvat, marți, și o vacă. Stăpânul a sunat la 112 și a cerut ajutor. Evenimentul a avut loc în satul Peșteana Jiu, din Bîlteni. Bovina aflată la păscut a căzut în pârâul Cioiana.
Cu ajutorul accesoriilor, animalul a fost salvat.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here