Foaie verde… verde…verde… cu creangă cu tot

303

Ei şi aşa cum vă spuneam cu ceva timp în urmă, nu am lăsat nici zăpada să se topească bine de pe Valea Sohodolului, că iarăşi am tras „o raită” pe acolo să văd ce se mai petrece şi dacă s-a mişcat ceva la investiţiile promise astă-vară de cei ce se ocupă acum de respectivul perimetru.

3 4 5 6 7 8
În afara taxei de vizitare, strânsă cu sârg de nişte aşa-zişi rangeri şi de promisiuni ori „gargarele” de rigoare (ca în bancul  acela, ştiţi dumneavoastră, cu Ceauşescu şi cu arăturile, când a dat ordin să se oprească de îndată aratul că s-au depăşit graniţele ţării) până acum nu s-a făcut nimic, lucru sesizat de o mulţime de vizitatori ce plătiseră taxa de intrare ori vizitare, dar nu văzuseră nimic făcut în beneficiul lor.
Eu, Toma Necredinciosul, zic “hai să văd că parcă sunt nişte urme pe chei s-or fi apucat de partea de sus a cheilor respectiv pe  la fostele cuptoare de var”. Dar nimic. După ce m-am şi udat „fleaşcă” la picioare, încă odată m-am convins că nu se face nimic  la amenajările mult promise în vară (atunci când ne şi umblau la buzunare cu aşa-zisa taxă de vizitare încasată cu promptitudine) promiţându-ne tot felul de snoave legate de modernizările şi facilităţile turistice ce urmau a fi făcute.
„De, dom-le, cuget eu în timp ce coboram spre barieră (unde iarăşi nu era nimeni) aşa ne furăm noi căciulile, iar după aia zicem că  alţii au ceva cu noi”. Ca şi aici. Ia să vedeţi dumneavoastră când s-o mai încălzi vremea (cam pe la 1 mai aşa) cum băieţii numiţi rangeri o să se posteze „la barieră” şi începându-şi iarăşi “recitalul” or să ne ceară  iarăşi acea taxă (cei ce ne-au sesizat faptul nu contestă  temeiul legal, cei mai mulţi din cei ce au plătit-o anul trecut sunt scandalizaţi de faptul că din respectivii bani nu s-a făcut nici o facilitate ori amenajare pe respectivul perimetru pentru care s-a încasat, iar în acest an o să se ia „cu gargara” de la început).
Dar lăsaţi, o să mai trec eu pe acolo să văd „stadiul lucrărilor” (nu mai râdeţi că mă faceţi şi pe mine să râd) că până la data când prognozez eu că distinşii noştri rangeri or să se înfiinţeze la barieră  mai e ceva vreme. Şi, cine ştie s-or apuca aşa de lucru „pe ultima sută” că  s-au strâns ceva bani anul trecut din taxă (dacă nu cumva au fost cheltuiţi pe alte fleacuri), iar (doamne fereşte) anul acesta or face vreo „indexare” (ori  modificare de acciză) la biletul „de vizitare” că o să zicem „dom-le anul trecut era boierie uite ce-a mai crescut taxa anul acesta”. Da lasă că  poate or să ne facă rangerii telegondolă pe Valea Sohodolului aşa ca pe litoral şi atunci toţi cusurgii  (aşa ca mine) or să  plesnească de ciudă. Parol.
Mugurel PETRESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here