Foaie verde ordonanţă

309

bunila 002Folclorul politic actual va conduce maneliştii pe eşapodul impozitării, obligându-i să nu mai rostească celebrele „fără număr! Fără număr! Fără număr…” În locul lor vor intra probabil ordonanţele Guvernului Boc, care vor fi exceptate de la impozitare pentru că nu sunt acte de creaţie.

Cum nu pot fi nici acte de compilare, aceste ordonanţe produc în toate localităţile scumpei noastre patrii, ajunsă Ţara lui Papură Vodă, minim 5-6 hotărâri de Consiliu Local cu privire la adoptarea noilor organigrame reduse cu 25% aprobate de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi de instituţii publice din subordinea Guvernului; cu privire la noile bugete; la noile ştate de funcţiuni; la noile societăţi comerciale rezultate prin externalizarea unor servicii şi toate acestea pentru că de la Cotroceni s-a dat un ordin de reducere. Acum un an, anumiţi primari din România, de culoare portocalie, sau viitori potenţiali activişti portocalii au primit un ordin de după cireş să crească organigramele cu 25%. Oameni de suflet, primarii avertizaţi strict secret, au făcut câte o vizită omologilor lor din localităţile limitrofe şi le-au spus, aşa, ca de la om la om, ce au fost sfătuiţi să facă de către mai marii lor.

Toate statisticile de la începutul anului 2009, declarat an de austeritate, au demonstrat că a existat o creştere a cheltuielilor publice şi nimeni nu ştia de ce, iar dacă s-a aflat cauza nici nu a fost dată publicităţii. Astfel, la momentul punerii în practică a Ordonanţei de Urgenţă nr. 63 din 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.273/2006, autorităţile locale din majoritatea localităţilor ţării, implicit ale Gorjului, au redus nişte posturi vacante. Rău este că oamenii politici s-au descurcat, în schimb s-au redus foarte multe locuri de acolo de unde nu trebuia să se umble, de la instituţii care mai au nevoie de personal ca să poată să onoreze cerinţele poporului. Ceea ce va urma în învăţământ şi sănătate, este de-a dreptul dramatic. Am văzut zilele acestea profesori cu maxim de calificare pentru învăţământul preuniversitar, asistenţi medicali şi medici ajunşi într-o stare de dispoziţie psihică lamentabilă, deoarece mulţi dintre ei înregistrează reduceri de venituri între 35 şi 50% în fiecare familie cu multe credite bancare în derulare şi cu un gol imens în suflet, convinşi că nici dacă pleacă acum să caute de lucru afară nu se mai salvează de la eşec. Lor le-am spus despre şlagărul „Foaie verde ordonanţă, râde Boc de la distanţă”, pentru că asta se întâmplă: Guvernul râde de popor, de sănătatea lui şi de toleranţa aproape proverbială care-l caracterizează.

Notă:

Orice val poate lua un cal, însă depinde unde îl depune şi în ce ipostază. Valul politicii româneşti a fost creat de prea multe cozi de topor, de oameni cu handicap, care cred că atunci când aruncă piatra produc un act de eroism. Ei pot produce atât cât sunt capabili să gândească ceva palpabil. Acel ceva palpabil poate să fie de culoare portocalie, dar dacă miroase poate da şi senzaţie de gunoi, în cel mai ordinar sens al cuvântului.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here