Flutur i-a dat timp lui Vâlceanu să-şi adune susţinători

411

Aşa cum Gorjeanul a anunţat încă de ieri, reprezentanţii conducerii centrale a PDL, veniţi ieri la Gorj după şedinţa Biroului Politic Naţional, nu au numit noua conducere interimară a PDL Gorj, asta deşi se vehicula că Dan Vâlceanu va fi instalat preşedinte în locul lui Ion Cupă. Inclusiv fostul lider al PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a subliniat ieri acest lucru, dând ca sigur că Vâlceanu va fi pus luni preşedinte. Gheorghe Flutur, secretarul general al PDL, a pus însă întreaga organizaţie pe aşteptare, anunţând la Târgu-Jiu că abia săptămâna ce vine se va numi noua echipă de conducere a filialei portocalii din Gorj. Atunci poate fi numit de altfel Dan Vâlceanu preşedinte interimar asta deoarece, până în acest moment, nu are contracandidat la funcţie.

Gheorghe Flutur şi-a făcut apariţia la Târgu-Jiu ieri cu o întârziere de o oră. Secretarul general al Partidului Democrat Liberal (PDL) a fost însoţit de vicepreşedintele PDL pe Oltenia, Marian Jean Marinescu. Cei doi s-au întâlnit la sediul PDL Gorj cu primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni şi municipali ai PDL Gorj, dar şi cu membrii din Biroul Permanent Judeţean interimar. Au fost invitaţi la discuţii şi cei trei primari excluşi din PDL Gorj, în urmă cu câteva zile.

Analiză hotărâtoare
Flutur a stat de vorbă cu ziariştii şi a comunicat că au venit la Gorj pentru a face o analiză pe baza căreia se va găsi soluţia cea mai bună pentru organizaţia PDL de la Gorj. Noua conducere va fi şi de data aceasta interimară, organismul ce va fi numit săptămâna viitoare urmând să pregătească alegerile interne de aici. “Sigur că în această perioadă am avut şi plecări, nu ne pare bine că pleacă cineva de la noi, dar în vremurile grele se separă apele, vedem cine rezistă, cine vrea să facă politică şi în opoziţie. Din punctul meu de vedere, domnul Cupă a greşit. Noi i-am dat nu cu mult timp în urmă încredere şi cred că a fugit după El Dorado. Nu cred că o să-l găsească în USL că nu se înţeleg între ei. Este problema dumnealor, mergem înainte, PDL are o formulă nouă, puternică şi suntem foarte hotărâţi să construim”, a declarat Gheorghe Flutur.

Firul ierbii şi înlocuitorul lui Cupă
În ceea ce priveşte alegerea unui nou preşedinte al organizaţiei, care să îl înlocuiască pe deputatul Ion Cupă, acesta anunţând la sfârşitul săptămânii trecute înscrierea sa în PNL Gorj, Gheorghe Flutur a menţionat că noua conducere va fi stabilită săptămâna viitoare. “Analizăm, discutăm cu primari, cu aleşi locali, consilieri şi găsim cea mai bună soluţie. Problema este că vom face alegeri de jos în sus şi acolo unde nu avem organizaţii, pornim de la firul ierbii. Şi nu ne este frică, uneori poate că e mai bine să construieşti de la zero decât să ai trădători. Noul preşedinte trebuie să ţină la PDL şi să construiască alături de noua echipă de la Bucureşti. Vom face propunerile la Biroul Permanent de săptămâna viitoare. O să vină ziua când celor care au plecat din PDL o să le pară rău. PDL se întăreşte, este unit”, a adăugat secretarul general al PDL.
Cu siguranţă după această dată Dan Vâlceanu va fi numit preşedinte asta deoarece este susţinut de o parte dintre membrii actualului BPJ, dar şi de fostul lider al PDL Gorj, Ion Ruşeţ. Vâlceanu îi are alături pe Puiu Diaconescu, şeful său de campanie de la parlamentare, pe Gheorghe Grivei, pe Severus Militaru şi pe Nicolae Daviţoiu. Există însă o grupare care nu-l vrea în funcţie, Vâlceanu anunţând deja de pe acum radierea unor membri vechi din fruntea filialei. Cert este însă că Flutur i-a oferit timp lui Vâlceanu să-şi alăture susţinători meniţi să elimine scandalul mocnit din PDL Gorj. Dacă săptămâna viitoare pedeliştii gorjeni nu se vor înţelege, există posibilitatea ca organizaţia să rămână tot sub un coordonator de la centru.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here