Fluerătoru, în fața a două sentințe

270

Fostul lider sindical din zona Motru, Cristea Fluerătoru, are până la sfârșitul acestei săptămâni câte un proces penal aproape în fiecare zi pe rolul diverselor instanțe de judecată, în două dintre dosare urmând să primească inclusiv verdictele din partea judecătorilor. Unul dintre ele va fi chiar final, Curtea de Apel Craiova urmând să pronunțe azi o sentință în acest proces, dacă nu cumva judecătorii vor amâna până după Paști anunțul cu privire la hotărârea luată, așa cum s-a mai întâmplat în alte procese. La ultimul termen din acest dosar magistrații au stabilit pentru azi luarea unei hotărâri finale, dosarul fiind cel care vizează modernizarea drumului dintre Ploștina și Știucani și în care Fluerătoru și alți foști șefi din mineritul motrean au ajuns după gratii pentru diverse perioade de timp, toți primind ulterior pedepse în care executarea închisorii a fost înlocuită cu termene de încercare.
Mâine ar urma să înceapă la Tribunalul Gorj și judecarea celui de-al treilea dosar în care Fluerătoru a fost trimis în judecată, el fiind acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul fiind de aproape 650.000 de lei.
La sfârșitul săptămânii, vineri, fostul sindicalist așteaptă verdictul într-un alt dosar în care este judecat pentru evaziune fiscală tot la Tribunalul Gorj. În acest din urmă dosar și firma Tiseco Construct SRL are calitatea de inculpat, prejudiciul estimat de anchetatori ajungând la 250.000 de lei.
În ambele dosare de evaziune fiscală inculpatul a fost reținut pentru câte 24 de ore, după punerea sa sub acuzare în primul dosar, cel ce vizează modernizarea drumului dintre Ploștina și Știucani fostul sindicalist retrăgându-se din viața publică, ulterior el fiind și reținut și arestat preventiv în dosarul respectiv.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here