Fluerătoru a răbufnit după sentință: ,,Instanța s-a bazat pe un rechizitoriu făcut de un sergent major”

681

Magistrații de la Tribunalul Gorj au stabilit, vineri, sentința în dosarul de evaziune fiscală al fostului lider de sindicat din Motru, Cristea Fluerătoru. Prima instanță l-a condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, stabilind un termen de încercare de cinci ani. Decizia nu este definitivă. ”Pune în vedere inculpatului să se prezinte, la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Probaţiune Gorj; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă”, au mai stabilit judecătorii. Bărbatul a anunțat că va contesta hotărârea. ”Nu mi s-a acceptat expertiză în dosar. Este singurul dosar de evaziune în care instanța nu acceptă expertiză. S-au bazat pe un rechizitoriu făcut de un sergent major. Prejudiciul real este 10.800 de lei, stabilit în urma unei expertize extrajudiciare pe care a făcut-o un expert neutru. Nu a vrut să o aprobe instanța. Eu am plătit cât a reieșit în urma expertize tehnice extrajudiciare, dar nu a vrut nimeni să o ia în calcul. Nici polițiștii, nici Parchetul, nici instanța. Am făcut-o și am plătit-o ca să știu realitatea, cât trebuie să plătesc. O să solicit din prima, la Craiova, expertiză”, a declarat Cristea Fluerătoru, pentru Gorjeanul. Procurorii l-au acuzat că ar fi introdus în contabilitatea uneia dintre firmele sale facturi fiscale fictive pentru operațiuni care nu ar fi fost efectuate. Firma pe care a administrat-o, Tiseco Construct, a fost ”inculpată” în dosar, fiind stabilită o amendă de 20.000 de lei, pentru evaziune fiscală în formă continuată. Instanța îl obligă pe Fluerătoru să achite peste 186.000 de lei Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj, cu titlu de despăgubiri civile, în solidar cu societatea pe care a administrat-o.

Sentință definitivă în dosarul ”Lotul Fluerătoru”
Fostul sindicalist aşteaptă și hotărârea definitivă la Curtea de Apel Craiova, într-un alt dosar supranumit ”Lotul Fluerătoru”, care vizează modul în care a fost făcută modernizarea drumului Ştiucani-Ploştina.
Verdictul va fi anunțat pe 3 mai. Alături de trei foşti şefi din mineritul motrean, fostul sindicalist a primit trei ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de patru ani. Bărbatul de 45 de ani mai are o sentință definitivă, din anul 2012, în care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru vătămare corporală. Acesta a fost judecat pentru că l-ar fi lovit pe Ghassan Hussein Khraibani.
Loredana Fîciu

1 COMENTARIU

  1. Dar chiar nu are nici cea mai mica urma de bun simt…sa zică mersi ca doar atâta are de făcut. …la cite hoții și nereguli are în spate trebuia sa fie legat fedeles. .. bătăi. ..scandaluri…femeile din viata lui terorizați de acesta…asa ca …ciocul mic…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here