Florin Cârciumaru şi consilierii locali, validaţi în funcţii

151

Picture 023La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Local Târgu-Jiu şi, totodată, prezentarea rezultatului validării primarului. Şedinţa festivă a fost una emoţionantă, atât pentru consilierii locali, cât şi pentru edilul Florin Cârciumaru, dar şi pentru noii viceprimari ai municipiului Târgu-Jiu: Aurel Popescu şi Matei Nădrag. La eveniment au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean – Ion Călinoiu şi prefectul Liviu Andrei.

Vineri, 22 iunie 2012, în sala de şedinţe a Primăriei municipiului Târgu-Jiu a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Local Târgu-Jiu şi, totodată, prezentarea rezultatului validării primarului. Florin Cârciumaru a fost validat pentru cel de-al patrulea mandat de primar al municipiului Târgu-Jiu, ca urmare a rezultatului alegerilor locale din 10 iunie, când edilul a obţinut 24.793 voturi din totalul de 34.508 voturi valabil exprimate. „Ţin să le mulţumesc tuturor cetăţenilor din municipiul Târgu-Jiu care m-au votat şi cei care nu m-au votat, pentru că de astăzi înainte sunt, cu acte în regulă, primarul tuturor cetăţenilor din municipiul Târgu-Jiu şi ţin să-i asigur pe toţi că voi face tot ce depinde de mine şi de echipa mea de consilieri ca, treptat, să respectăm şi să parcurgem în condiţii foarte bune programul electoral pe care l-am avut pentru 2012 – 2016. Sunt emoţii inerente; nu contează că este al patrulea mandat; fiecare dintre noi, în viaţă, trece prin acest moment, dar emoţiile dispar pe parcurs şi o să vedeţi că împreună cu cetăţenii şi alături de dumneavoastră vom face o treabă bună la nivel de oraş. Eu consider că voi colabora foarte bine cu cei doi viceprimari, pentru că am calităţile necesare în acest sens, lucru demonstrat de-a lungul anilor, în orice altă conducere”, a mărturisit Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Prima şedinţă a noului Consiliu Local
Picture 029În noul CL al municipiului Târgu-Jiu, PSD păstrează aproape toţi consilierii locali din mandatul trecut, la care se adaugă: Iulia Vână, Iulian Dascăl şi Mihai Weber. PNL este reprezentat în Consiliul local de Gabriel Giorgian Giorgi, Matei Nădrag şi Mihai Paraschiv; PD-L de Eduard Berca şi Nicolae Daviţoiu, iar PP-DD are trei consilieri locali: Constantin Buleteanu, Gheorghe Pecingină şi Alexandru Picui. Şedinţa de vineri a fost deschisă de prefectul Liviu Andrei, care a invitat pe cel mai în vârstă dintre consilieri – Roibu Dincă Petrişor, precum şi pe cei doi asistenţi ai acestuia, cei mai tineri consilieri: Mihai Paraschiv şi Gheorghe Pecingină, să preia conducerea şedinţei. Pe ordinea de zi a primei şedinţe au fost următoarele proiecte: 1. Proiect de hotărâre privind alegerea Comisiei de validare a mandatelor consilierilor locali; 2. Proiect de hotărâre privind validarea mandatelor consilierilor locali; 3. Proiect de hotărâre privind declararea Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu ca fiind legal constituit; 4. Proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedinţă; 5. Proiect de hotărâre privind alegerea viceprimarilor; 6. Proiect de hotărâre privind organizarea comisiilor de specialitate pe principalele domenii de activitate. La primul punct, preşedintele de vârstă a făcut precizarea că pentru validarea mandatelor consilierilor aleşi trebuie aleasă o comisie de validare care va funcţiona pe întreaga durată a mandatului consiliului local. S-a propus ca această comisie să fie compusă din 5 consilieri, propunerea fiind validată. Au urmat validările şi depunerile de jurământ ale consilierilor locali, în ordine alfabetică.

Nădrag şi Popescu, unşi viceprimari
În perioada 2012-2016, municipiul Târgu-Jiu are doi noi viceprimari: Matei Nădrag şi Aurel Popescu. Ei au fost aleşi prin vot secret din rândul consilierilor cu votul majorităţii consilierilor în funcţie. Fiecare consilier a primit câte un buletin de vot pentru alegerea viceprimarilor. Dintre cele 21 de buletine de vot, două au fost declarate nule, Nădrag şi Popescu primind câte 19 voturi valabil exprimate. Alegerea viceprimarilor a fost consemnată prin adoptarea Hotărârii nr.5 a Consiliului Local. După validarea celor doi viceprimari ai municipiului Târgu-Jiu s-au stabilit de specialitate pe principalele domenii de activitate. Astfel, Comisiile de specialitate din CL Târgu-Jiu sunt: Comisia pentru activităţi economico-financiare şi agricultură; Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, protecţia mediului, turism; Comisia juridică şi de disciplină; Comisia pentru învăţământ, sănătate şi familie, activităţi social culturale, culte, muncă, protecţie socială, protecţie copii, tineret şi sport.

Felicitări din partea autorităţilor judeţene
Picture 065Consilierii locali şi primarul Florin Cârciumaru au primit felicitările preşedintelui CJ Gorj, care a participat la şedinţa de învestire, desfăşurată în data de 22 iunie. „Trăiesc aceeaşi încărcătură emoţională şi, în acelaşi timp, vă asigur că sunt şi pe deplin conştient că astăzi, la nivelul municipiului Târgu-Jiu, „mini-parlamentul” şi primarul sunt aceia care şi-au asumat responsabilitatea potrivit votului exprimat de către târgujieni în 10 iunie, să fie mai bine pentru municipiul Târgu-Jiu şi locuitorii acestuia. Dacă astăzi este un nou început, înseamnă o continuitate care asigură pe mai departe ceea ce noi ne dorim cu toţii să avem în municipiul Târgu-Jiu, unde avem cea mai importantă moştenire universală: operele lui Brâncuşi. Pentru dumneavoastră, cei care sunteţi de-o parte la un nou început şi ceilalţi nou-veniţi nu înseamnă decât să vă armonizaţi din mers şi responsabilitatea revine în aceeaşi măsură şi majoritarilor şi celor din opoziţie”, a transmis Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Şi prefectul Liviu Andrei a transmis felicitările sale celor care vor conduce destinele târgujienilor în următorii patru ani. „Mă bucur că, fiind locuitor al acestei cetăţi, născut, crescut şi educat aici, vin şi eu la această învestire şi ştiu că patru ani de acum încolo veţi munci pentru ca oraşul nostru să arate din ce în ce mai bine. În primul rând, vă felicit pentru rezultatul pe care l-aţi avut în 10 iunie. Îl felicit pe domnul primar pentru rezultat, îl felicit şi pentru ceea ce a făcut până acum, în oraş, pentru implicarea pe care a dovedit-o, pentru proiectele pe care le-aţi avut împreună şi m-aş bucura dacă de acum încolo aţi avea şi mai multe proiecte, pentru că ce-i mai frumos şi mai cinstit decât ca în momentul în care vine cineva în oraş şi, din întâmplare trece şi pe la Prefectură, să spună „Ce oraş frumos aveţi, ce bine staţi, ce frumos este centrul! “, sau alte treburi de apreciere”, a menţionat prefectul Liviu Andrei. În încheierea şedinţei festive s-a intonat Imnul Municipiului Târgu-Jiu, după care primarul Florin Cârciumaru i-a invitat pe membrii Consiliului local şi pe ceilalţi participanţi la o cupă de şampanie.

Minodora Sucea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here