Florin Cârciumaru: “Duminică, Gorjul câştigă cu USL”

268

IMG_3710REP: Domnule Primar, Florin Cârciumaru, iată că am ajuns la finalul campaniei electorale. Cum caracterizați această campanie și ce așteptați din partea electoratului pe 10 iunie 2012?

F.C: Aștept cu încredere ziua alegerilor locale din data de 10.06.2012, cu încrederea ca locuitorii municipiului Târgu-Jiu, împreună cu care am dezbătut programul meu electoral pentru dezvoltarea municipiului Târgu-Jiu în următorii 4 ani, vor vota cu responsabilitate, ca de fiecare dată.

REP: V-am citit programul electoral, v-am urmărit campania electorală și recunosc că mi-a stârnit interesul sloganul dumneavoastră : Continuăm împreună!, de ce v-ați ales acest slogan?

F.C.: După ce am fost investit ca primar al municipiului Târgu-Jiu, am înființat telefonul cetățeanului pentru a fi în permanenţă la curent cu problemele cetățenilor. Cu registrul acestor apeluri încep ședințele operative cu echipa de conducere a primăriei și stabilesc cine preia problema cetățeanului pentru a fi rezolvată în cel mai scurt timp. Deasemenea, toți cei care mă cunosc știu că nu-mi petrec timpul de lucru la birou ci mă deplasez în cartierele în care locuiesc cetățenii unde discutăm despre problemele pe care le întâmpină. De foarte multe ori împreună cu targujienii găsesc soluțiile cele mai bune.

REP: Deci nu este un slogan care să atragă voturi ci mai degrabă o garanție că relația pe care o veți avea cu cetățenii va continua.

F.C.: Bineînțeles, dacă nu discuți cu cetățenii care sunt principalii beneficiari ai muncii tale și ai deciziilor pe care le iei, nu poți avea speranța că vor fi lângă tine pentru următorul mandat. Pot privi în ochi cetățenii și le pot strânge mâna ca unor prieteni și parteneri. Oamenii cunosc faptul că obiectivele lor au reprezentat o prioritate pe agenda mea de lucru.

REP: În afara faptului că sunteți primarul municipiului Tg-Jiu, sunteți și co-președinte al USL Gorj, iar campania electorală a coincis cu intrarea la guvernare a USL, vă avantajează acest lucru în campania electorală?

F.C.: Intrarea la guvernare a USL mi-a oferit garanția și mie și cetățenilor orașului Tg-Jiu că programul pentru dezvoltarea și modernizarea municipiului în următorii 4 ani, va avea sprijinul guvernului României, precum și al Premierului Victor Ponta, care este și deputat de Gorj. Trebuie să recunosc că odată cu intrarea la guvernare a alianței, pe care o reprezint, am fost solicitat mai mult în calitate de co-președinte al acestei formațiuni politice. Totodată mi-aș fi dorit să am mai mult timp pentru campania electorală.

REP: Ați amintit de Premierul României, Victor Ponta, deputat de Gorj, reprezentând colegiul Tg-Jiu. Ce așteptați ca primar al municipiului din parte guvernului în aceste condiții?

F.C.: Echipa Primariei Tg-Jiu este pregătită pentru investițiile necesare în următorii 4 ani, pentru multe din acestea proiectele fiind deja aprobate. Aceste proiecte au nevoie de sprijin guvernamental, iar acum în guvernul României are cine să ne asculte și cine să ne susțină. Vorbesc aici despre proiecte mari de infrastructură, proiecte pentru anveloparea blocurilor și amenajarea de noi parcuri în Târgu-Jiu. Toate aceste proiecte, susținute de guvern ,vor crea locuri de muncă, iar o infrastructură pusă la punct va oferi investitorilor condiții optime pentru investiții și dezvoltare.

REP: Ce ne puteți spune despre dl. Ion Călinoiu?

F.C.: Privesc cu interes și proiectele propuse de Președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu. Ca primar al municipiului reședință de județ, apreciez că și cetățenii orașului nostru vor beneficia de aceste proiecte, dar pentru concretizarea lor cetățenii trebuie să voteze echipele de consilieri propuse de primar și de președintele CJ Gorj. Proiectele pe care le propunem, atât eu cât și dl. Ion Călinoiu, vor deveni realizabile numai având un număr cât mai mare de consilieri. Cu Ion Călinoiu fac echipă de ani buni şi fiecare ne echilibrăm unul pe celălalt. Ne susţinem reciproc iar comunicarea dintre noi doi este foarte importantă. La fel ca noi şi echipele noastre vor colabora pentru bunul mers al judeţului Gorj şi al municipiului Târgu-Jiu.

REP: Cu ce diferă campania dumneavoastră de cea a celorlalți candidați?

F.C.: Din prima zi de mandat am intrat în campanie prin activitatea cotidiană! Nu am așteptat campania electorală ca să fiu printre cetăţeni pentru a le afla păsurile. Campania mea electorală a fost una corectă şi cu respect faţă de cetăţeni. Oamenii nu au nevoie de o campanie electorală agresivă pentru a şti ce să aleagă. Ei văd realizările pe care le-am făcut iar promisiunile mele nu li se par simple sloganuri electorale. Eu ce am promis am făcut în următorul mandat. Poate din acest motiv campania mea a fost diferită de a altor contracandidaţi.

REP: Ce mesaj le transmiteţi locuitorilor din municipiul Târgu-Jiu?

F.C.: Cu siguranță USL va obține un scor bun, asta mă face să le spun că duminică Gorjul câștigă cu USL. CONTINUĂM ÎMPREUNĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here