Flit la PC! – Petrescu, la negocieri nocturne cu Dan Diaconescu Direct

164

deschidereIlie Petrescu, preşedintele PC Gorj, a luat în această dimineaţă drumul spre Bucureşti pentru a ajunge la o ultimă întâlnire cu Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator. Petrescu face astfel o ultimă încercare în privinţa acceptării de către PC a candidaturii sale la Primăria Motru, deşi este conştient că nu va obţine asta, chiar el semnând pactul de USL Total, pentru Gorj. Petrescu a calculat însă, pentru deplasarea la Bucureşti, atât demisia sa din PC cât şi semnarea adeziunii la PPDD, chiar în biroul lui Dan Diaconescu, unde şi-a programat o întâlnire nocturnă. În deplasarea din capitală, Petrescu este însoţit de Marius Borcan, vicepreşedinte al PC Gorj, care susţine că, în opinia sa, conservatorii au ajuns de batjocura USL, membrii partidului primind ultimele locuri pe listele de consilieri locali.

Congresul USL de sâmbătă de la Bucureşti, în care cei trei co-preşedinţi ai Uniunii îşi vor anunţat candidaţii la locale, l-a determinat pe şeful PC Gorj, Ilie Petrescu, să mai facă o ultimă încercare de discuţii cu Daniel Constantin, la Bucureşti. Petrescu care vroia ieri să plece spre capitală, a stabilit că este mai bine să ajungă în Bucureşti în această dimineaţă, pentru o ultimă discuţie cu şeful PC, la Palatul Parlamentului. Petrescu mai încearcă astfel pentru ultima dată să îşi rezolve apele pentru el, adică candidatura sa la Primăria Motru, în timp ce pentru partid se va bate Marius Borcan, potenţial înlocuitor al actualului preşedinte al PC Gorj, la cârma organizaţiei.

Borcan, preşedinte sau demisionar?!

Borcan a recunoscut ieri că se va deplasa cu Petrescu la Daniel Constantin, menţionând că şeful organizaţiei va cere Primăria Motru iar el va reclama faptul că USL-ul le-a oferit locurile codaşe şi neeligibile în lista de consilieri locali, membrilor PC Gorj. “Nu este posibil aşa ceva. Am fost informat că preşedintele nostru de la Târgu-Cărbuneşti a primit locul 15 pe lista USL pentru Consiliul Local, în timp ce la Băleşti omului nostru i s-a dat locul 12 sau 13. Ne confruntăm cu o mare bătaie de joc, iar eu sunt un om căruia nu îi place să fie umilit”, a explicat Borcan. Borcan susţine, de asemenea, că a fost ofertat de mai multe partide pentru a trece la acestea, dar, momentan, a refuzat. “Mi s-au oferit locuri eligibile, am oferte speciale”, spune Borcan care nu are clarificată nici măcar propria situaţie la Primăria Bumbeşti-Jiu, nici măcar el neavând sigur vreun loc eligibil pe lista de consilieri locali ai USL. “Şi eu am nemulţumiri dar deocamdată nu îmi fac probleme pentru mine”, a declarat Borcan care ar putea prelua cârma PC Gorj asta dacă nu va demisiona şi el cu Petrescu.

Petrescu, în direct la OTV?!

În ceea ce îl priveşte pe Ilie Petrescu, Borcan evită să discute prea mult, deşi chiar preşedintele PC Gorj le-a cerut membrilor o ultimă păsuire, majoritatea fiind pregătiţi să plece spre alte partide politice. Petrescu a anunţat însă chiar în Motru că va merge astăzi la o întâlnire nocturnă cu Dan Diaconescu, pentru a negocia funcţia de prim-vicepreşedinte al PPDD Gorj şi candidatura la Primăria Motru. Asta după ce va demisiona, în prealabil, din PC fiind posibil ca Petrescu să apară în această seară în direct la OTV, în stilul lui Dan Diaconescu, pentru a-şi anunţa singur plecarea din PC şi înscrierea la PPDD.

Prunariu îl acceptă candidat la Primăria Motru

De altfel, încă de marţi, preşedintele PPDD Gorj, Mihai Prunariu şi-a arătat disponibilitatea de a-l accepta pe Petrescu candidat la Motru. Candidatura lui Petrescu ar implica şi o schimbare în conducerea PPDD Motru şi ocuparea de către Petrescu a funcţiei de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here