Fiul sindicalistului Iovan, de la şofer la director pe şlam dens şi desulfurare la CEO Turceni

625

Cristian-Valentin Iovan, fiul liderului de sindicat Eugen Iovan, a fost promovat luni mare şef peste două secţii de la Sucursala Turceni a CEO. Iovan Jr, membru al Sindicatului “Energia” Turceni condus de tatăl său, a trecut astfel, în numai patru ani de muncă, de la profesia de şofer la Minprest Rovinari la cea de inginer, ca să fie apoi şef serviciu la CEO Turceni iar acum să ajungă să fie instalat director peste două secţii importante de la Turceni. Numirea nu este recunoscută, oficial, de conducerea sucursalei, directorul adjunct Octavian Bărbânţă susţinând ieri că organigrama unităţii nu ar mai fi suferit modificări de un an de zile, secţiile fiind conduse tot de doi ingineri cu vechime în această activitate.

Eugen Iovan, fostul aghiotant al lui Marin Condescu, şi-a uitat trecutul glorios alături de şeful FNME, trecând cu tot cu bagaje la noul sindicat creat la vârful Complexului Energetic Oltenia(CEO), evident, pentru interesul său şi al familiei sale. Dovadă că Iovan nu face nimic gratuit, alăturându-se sindicatului care este pro-administraţia CEO, este faptul că fiul său, membru în Sindicatul “Energia” condus de tatăl acestuia, i-a negociat odraslei o funcţie importantă la nivelul Sucursalei Turceni.
Mai exact, Iovan ar fi cerut o funcţie de directorul pentru fiul care în urmă cu vreo trei ani era simplu şofer la Minprest, dar care a ajuns pe baza influenţei tatălui său să fie, în 2012, trecut de la inginer la Departamentul de Transport Servicii, la funcţia de Şef al Departamentului Administrativ Transport.
În ultima sa declaraţie de avere, din 2012, Cristian Iovan figurează drept simplu inginer la CEO Turceni ca luni pentru acesta, se vehiculează în unitate, să se creeze un post care nu a existat până acum în organigramă. Mai exact un post de director peste două secţii, cea de şlam dens şi desulfurare, secţii conduse de ani buni de doi ingineri cu experienţă.

decl iovanBârbânţă: “Nu ştiu nimic, întrebaţi-l pe directorul Diţescu..”
Surse din Turceni dau astfel ca sigură promovarea sindicalistului Iovan Jr. în timp ce la vârful structurii directorul adjunct Octavian Bărbânţă susţine că nu ştie nimic de acest lucru. Nu este exclus însă ca promovare să se fi făcut pe ascuns, ştiindu-se că numirea lui Iovan nu convine şi ar crea un curent de opinie negativă la nivelul sucursalei.
“Nu ştiu nimic de această promovare, ştiu că cele două secţii au aceeiaşi şefi, adică doi ingineri. Întrebaţi-l însă pe directorul Diţescu, eu nu ştiu”, a declarat, încurcat, marţi, adjunctul Bărbânţă.
decl 2Deşi am încercat să-l contactăm pe Corneliu Diţescu, telefonic, nu l-am găsit pe acesta, directorul aflându-se, ieri, potrivit subalternilor, în una dintre secţiile sucursalei.
Se cunoaşte însă, în rândul TESA, că pentru Cristian Iovan s-a creat un post special, care nu era necesar, dar care arată că administraţia îi face pe plac lui Eugen Iovan şi odraslei sale. Vorbim însă de aceeaşi administraţie care condamna, nu demult public, nepotismul promovat de pedelistul Eugen Iovan la Complexul Energetic Turceni, acesta angajându-şi, în ultimii ani, aici, fiul, fiica, nepoţii şi multe alte rubedenii.

decl3Cristian Iovan: 11 terenuri, 3 case şi 4 maşini
De altfel, nu este de mirare că administraţia CEO a ajuns să-i mânânce din palmă unui fost şofer, şocant este în schimb cum un fost conducător auto cu carte de muncă a ajuns să adune în 4 ani de serviciu la stat 11 terenuri agricole şi intravilan, 3 locuinţe şi 4 maşini. Pentru a ascunde însă provenineţa banilor negrii-sindicali, care nu ar da la socoteală niciunui anchetator, Iovan Jr. şi-a trecut, cu mâna sa, în declaraţia de avere că cea mai mare parte a averii sale este primită, prin donaţie, de către soţia sa, Alina Iovan. Acesta nu precizează şi cine este donatorul de miliarde al nevestei sale. Mai exact, potrivit documentului, Alina Iovan şi nu el, deţine, printr-o donaţie, probabil de la un miliardar, 11 terenuri în judeţul vecini, toate fiindu-i donate în perioada 2011-2012. Tot prin donaţie, soaţa lui Cristian Iovan a intrat în posesia unei vile, construite la mică distanţă de Craiova, în timp ce soţul are pe numel său un apartament şi o garsonieră în Craiova. Familia “săracă” Iovan mai deţine patru bolizi, două maşini Audi, un WV şi un Peugeot, toate achitiţionate din salariile celor doi soţi, ea angajată la o firmă privată iar el la Turceni, iniţial şofer şi acum mare şef.
Poate că anchetatorii, ieşiţi din vacanţa de vară, ar putea da “un ochi” şi pe averea în cauză, cu atât mai mult cu cât posesorul se vorbeşte că are, de scurt timp, o funcţie de invidiat la vârful unei structuri energetice de importanţă naţională.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here