Fiul polițistului Petcu, reținut pentru o agresiune sângeroasă în barul ,,La Academie” din Motru! Odrasla sindicalistului Roșca, bătut apoi în scara blocului

15488

A fost un scandal sângeros, vineri spre sâmbătă noaptea în barul ,,La Academie”, din municipiul Motru. Trei tineri au fost implicați, doi fiind și reținuți pentru lovire sau alte violențe, unul fiind Gabriel Sorin Petcu, fiul polițistului Gheorghe (Gigi) Petcu, de la Poliția Municipiului Motru. Al doilea reținut a fost Florin Claudiu Cișmașu, prieten cu copilul polițistului, în timp ce victima este declarat un tânăr de 30 de ani din localitate. Fiul sindicalistului Roșca, spun persoane din localitate, ar fi fost agresat de cei doi tineri 25 și 23 de ani in scara blocului unde locuiește. Acesta s-a prezentat luni la serviciu, la Cariera Roșiuța, cu o mână bandajată. Reprezentanții IPJ Gorj nu declară nimic de Roșca, dar menționează că ancheta va continua, fiind la debut.

Fiul polițistului Petcu este un recidivist în astfel de infracțiuni, în martie 2020 acesta alegându-se cu o plângere penală pentru o faptă similară, victima fiind atunci un asistent de pe ambulanță. Tot atunci a mai fost acuzat de un tânăr că l-ar fi agresat în plină stradă. Chiar și așa, odrasla polițistului a scăpat de fiecare dată, până sâmbătă când a ajuns 24 de ore în arestul IPJ Gorj după ultimul incident petrecut la barul ,,La Academie”. Martorii spun că trei tineri se aflau în bar vineri spre sâmbătă noaptea, aceștia consumant alcool fiindu-le permis accesul în local până târziu în noapte, odată cu ridicarea restricțiilor. Între cei trei a avut loc o altercație care s-a finalizat cu vătămarea participanților. Fiul lui Petcu s-ar fi ales cu un pahar în față, și cu câteva copci în zona feței iar un altul, cu piramida nazală spartă. Altercația a fost surprinsă de camerele de luat vederi din bar. Petcu și Cișmașu au fost agresorii, confirma IPJ Gorj, în timp ce Puică Popa Avram Alexandru, tot din Motru, victimă a celor doi.

Sânge și cioburi!
Scandalul sângeros din local, cu martori, se mută însă în scara fiului lui Nelu Roșca, spun persoane care au legătură cu incidentul, Ionuț Daniel Roșca fiind agresat, se spune, în incinta imobilului. Cert este că acesta s-a prezentat, luni, la muncă, la Cariera Roșiuța, cu o mână bandajată. IPJ Gorj nu spune nimic despre Roșca, nici că ar fi victimă în incidentul de sâmbătă dimineață, nici că ar fi fost agresor. Se comunică doar că ancheta continuă. ,,La data de 12 martie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, doi tineri, de 25, respectiv 23 de ani, din municipiul Motru, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Din cercetări a reieșit că tinerii, la data de 12 martie a.c., pe fondul unui conflict spontan, ar fi exercitat acte de violență asupra unui bărbat, de 30 de ani, din aceeași localitate, în timp ce se aflau pe raza municipiului Motru. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal”, transmite IPJ Gorj.

Agresorii, liberi duminică!
Cei doi agresori, de 23 și 25 de ani au petrecut o noapte în arest dar sunt liberi. Atât ei, cât și victima, s-au adresat sâmbătă dimineață UPU Motru dar nu au acceptat îngrijirile medicale. Pe unul dintre ei, medicul de gardă l-a trimis la UPU SJU Târgu Jiu. Incidentul din Motru nu poate fi trecut cu vederea, arătând că ridicarea restricțiilor face ca acest tip de comportament violent să revină în rândul celor care au fost obligați să se împace cu program redus în localuri și un comportament mult mai restrictiv, impus de pandemie.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here