Fiul lui Călinoiu a luat distanţă la timp de secretarul de stat Ţucmeanu

414

Mădălin Călinoiu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, nu se mai află în slujba Ministerului Sănătăţii, din vara acestui an. Deşi nu se cunosc motivele pentru care Mădălin Călinoiu nu a mai prestat în slujba secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Alin Ţucmeanu, reţinut luni de DNA într-un dosar de corupţie, plecarea gorjeanului din instituţie s-a dovedit acum de bun augur pentru fostul consilier. Ion Călinoiu a declarat, uşurat, ieri, că fiul său nu mai este consilier al respectivului secretar de stat, şi asta de mai bine de trei luni, Mădălin revenind la farmacia pe care o deţine în Gorj. Reamintim că, Ţucmeanu a fost reţinut, la începutul acestei săptămâni, pentru mită de procurorii DNA alături de afaceristul gorjean Cristinel-Spiridon Vodislav, soţul medicului Dana Vodislav şi ea trimisă în judecată în dosarul “Mafia permiselor”.

Mădălin Călinoiu se angajase în decembrie 2014 la Ministerul Sănătăţii, el prestând ca şi consilier în cabinetul secretarului de stat Alin Ţucmeanu. Respectivul înalt funcţionar se dovedise în perioada în cauză destul de apropiat de Gorj, Ţucmeanu participând în februarie 2015 la Cupa Sănătăţii-ediţia a XIII-a, desfăşurată în staţiunea Rânca şi organizată de Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, în colaborare cu Consiliul Judeţean, Colegiul Medicilor şi sindicatele din Sănătate.
Mădălin Călinoiu lăsa în urmă o farmacie aflată în insolvenţă, dar se întoarce la aceasta o jumătate de an mai târziu. Asta deoarece gorjeanul nu prestează la Ministerul Sănătăţii decât o jumătate de an, şi asta în slujba lui Ţucmeanu, plecarea lui din Capitală făcându-se la timp.
Ion Călinoiu a anunţat de altfel ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la PSD Gorj, că fiul său nu mai lucra la Ministerul Sănătăţii “de trei-patru luni”.
Precaut sau doar norocos, Mădălin Călinoiu a luat, la timp, distanţă de Ţucmeanu, care luni ajunge să fie reţinut de DNA, pentru fapte de corupţie, faptă care va atrage după sine şi pierderea locului de muncă de la minister. “Fiul meu nu mai lucrează la Ministerul Sănătăţii de trei-patru luni de zile. A revenit la farmacie. Farmacia este în insolvenţă”, a declarat, marţi, Călinoiu, răspunzând astfel jurnaliştilor.

Băgat la răcoare de gorjeanul Vodislav
Ţucmeanu ajunge astfel să fie încătuşat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită şi complicitate la dare de mită (două infracţiuni). În acelaşi dosar a fost reţinut şi omul de afaceri Cristinel-Spiridon Vodislav, gorjeanul fiind reprezentantul de fapt al unei societăţi comerciale, acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de dare de mită. Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Ţucmeanu este acuzat că, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a acceptat, în perioada iulie-noiembrie 2015, promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea inculpatului Cristinel-Spiridon Vodislav, pentru a aproba finanţarea unui contract privind achiziţia de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 de lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească şi societatea reprezentată de acesta din urmă. De asemenea, procurorii spun că Ţucmeanu l-a ajutat pe Vodislav să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract şi a insistat pe lângă acestea, asigurându-le de “seriozitatea” omului de afaceri şi de faptul că el îşi va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 euro. Potrivit DNA, în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.
Alin Ţucmeanu şi Cristinel-Spiridon Vodislav au fost prezentaţi, marţi, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
A.Stoica

2 COMENTARII

  1. Pe aceasta persoana am cunoscut-o personal.
    Este un om cumsecade dar a căzut in capcana acestui borfaș de ,, om de afaceri “.
    Nu la prins cu șpagă , deci despre ce vorbim ?
    Fiecare are păcate asa ca sa avem grija fiecare de noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here