Fiscul gorjean a încasat „taxă pe stâlp” de aproape 300.000 de lei

277

Peste 100 de firme mici şi mijlocii din judeţul Gorj s-au conformat legislaţiei şi şi-au achitat taxa pe construcţii speciale. Aceasta, cunoscută şi ca “taxa pe stâlp”, a fost introdusă la începutul anului 2014.

Anul trecut, un număr de 105 contribuabili din judeţul nostru au achitat impozitul pe construcţii, cunoscut ca şi „taxă pe stâlp”. „Suma totală încasată la bugetul de stat din impozitul pe construcţii în anul 2015 a fost de 294.345 de lei. Contribuabilii sunt obligaţi să calculeze şi să declare impozitul pe construcţii până la data de 25 mai inclusiv a anului pentru care se datorează impozitul. Impozitul pe construcţii, declarat, se plăteşte în două rate egale, până la datele de 25 mai şi 25 septembrie inclusiv”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj.
Prin execuţie, contribuabilii care încetează să existe în cursul anului au obligaţia de a declara şi a plăti impozitul pe construcţii până la data încheierii perioadei din an în care persoana juridică a existat. Contribuabilii nou-înfiinţaţi datorează impozitul pe construcţii începând cu anul fiscal următor. Impozitul pe construcţii reprezintă venit al bugetului de stat şi este reglementat de Titlul X din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here