Firmele sindicale rad banii SNLO! – Deputatul Militaru stoarce fonduri din defrişări

154

deschidereDouă societăţi aparţinând sindicatelor din Motru au câştigat în urmă cu câteva zile o lucrare atribuită de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), în valoare de aproape două miliarde şi jumătate de lei vechi.

Lucrarea făcută publică pe site-ul de licitaţii publice s-a atribuit însă prin negociere directă, asta în condiţiile în care la licitaţie s-a înscris un singur ofertant. Banii publici se vor duce astfel către Asociaţia SC Olservmin SRL Motru & SC Caserv SA Motru, în spatele căreia se află chiar deputatul PD-L, Constantin Severus Militaru. Mai mult, lucrarea se va realiza chiar la Cariera Roşiuţa unde lider de sindicat este, în mod miraculos, acelaşi parlamentar ,,portocaliu”.

Potrivit propriei declaraţii de interese, deputatul PD-L, Constantin Severus Militaru, este preşedintele Sindicatului Liber Cariera Roşiuţa. În mod ciudat lucrarea atribuită pe 21 septembrie a.c. trebuie efectuată tocmai la această carieră, iar banii vin de la SNLO, societate de stat condusă de pedelistul Daniel Burlan. Mai mult, curiozităţile nu se opresc aici, firmele care au câştigat “Lucrările de degajare a terenului şi de pregătire a şantierelor-servicii de defrişare”, cum se arată în caietul de sarcini, sunt firme sindicale în spatele cărora se află foştii directori din mineritul motrean şi, se vehiculează, chiar parlamentarul PD-L, Constantin Severus Militaru.

SC Caserv SA, firmă cu capital sindical

tabelSocietatea Caserv din Motru este condusă de Ion Sbârnaure, fostul director al Carierei Lupoaia până în jurul lui 2004. Membru şi simpatizant pe la mai toate partidele aflate la putere, Sbârnaure, a ajuns să conducă această firmă cu capital sindical beneficiind de sprijinul liderului de sindicat Marin Condescu dar şi de a pedelistului Ionel Manţog. Firma îl are în acţionariat, susţin surse sindicale, ,,în umbră” şi pe deputatul PD-L, Constantin Severus Militaru, dar şi pe Constantin Ureche, liderul Sindicatului Carierei Lupoaia.

Bani pentru partid

Pentru această asociaţie de firme sindicale, SNLO va oferi din bani publici 237.695 de lei, fără TVA, adică aproape două miliarde şi jumătate de lei vechi. Banii s-au dat prin negociere directă, la licitaţie prezentându-se, în iulie, doar o ofertă. Lucrările de defrişare ale şantierelor miniere se vor executa în perimetrul Carierei Roşiuţa.

În aceste condiţii, ne întrebăm cât din suma câştigată astfel fără concursul altor competitori va ajunge în bugetul partidului ,,portocaliu”, asta în condiţiile în care Severus Militaru râvneşte să candideze pentru Primăria Motru la viitoarele alegeri locale? Cât va dona, în aceste condiţii, parlamentarul pentru a-şi cumpăra locul vacant pentru a candida, mai ales că recent liderii de la centru le-au cerut pedeliştilor gorjeni să facă o listă cu candidaţii la primăriile de municipii şi la Consiliul Judeţean?

Câţi din aceşti bani, ajunşi prin negociere directă, au poposit în buzunarele largi ale sindicatului lui Condescu, continuăm să ne întrebăm? Să nu uităm că deputatul Militaru are în mod miraculos o avere consistentă, probabil tot din activitatea sindicală?

Şi, de asemenea, să nu uităm că, tot în mod miraculos, actualii deţinători de funcţii publice, membrii ai PD-L, au făcut în ultimii ani donaţii generoase partidului pentru a putea ocupa, probabil, aceste actuale posturi.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here