Firmele pedeliştilor, îmbogăţite pe nedrept pe cârca CE Turceni – Gavrilescu şi Cojocăriţa, “portocalii” cu lipici la licitaţii

169

deschidereLicitaţiile de miliarde derulate de Complexul Energetic (CE) Turceni sunt câştigate, în ultimele luni, în mod ciudat, numai de două firme pedeliste, care, culmea, deşi au puţini angajaţi, se pricep aproape la orice. Este vorba despre firma consilierului judeţean PD-L, Elena Cojocaru, cunoscuta patroană a unui restaurant şi hotel din municipiul Târgu-Jiu, care deţine de altfel SC Elsimida Com SRL, dar şi de firma atât de cunoscută Damitrade SRL, care aparţine lui Dan Gavrilescu, finul lui Ionel Manţog.

De curând, Elsimida a pus mâna pe o licitaţie în valoare de peste un miliard de lei vechi, pentru modernizarea unui rezervor de apă, pe care a suplimentat-o însă şi a făcut-o, se aude, de patru miliarde. Gavrilescu nu s-a lăsat însă mai prejos şi a câştigat şi el lucrările de reparaţii pentru două motoare ale CE Turceni, în valoare de peste un miliard şi jumătate. Motoarele s-au stricat însă între timp, dar lucrarea va fi, probabil, “suplimentată”.

Firmele de partid ale PD-L trag tare pentru a colecta cât mai mulţi din banii unităţilor energetice şi minere din Gorj, conştienţi probabil că Guvernului Boc îi bate ceasul. Cei mai avizi de îmbogăţire par însă pedeliştii Dan Gavrilescu şi Elena Cojocaru, care deşi şi-au îngroşat vizibil conturile în ultimele luni, donând gras, cu siguranţă, la partid, parcă nu se mai satură de bani. Firmele celor doi Elsimida Com şi Damitrade se înghesuie astfel la toate licitaţiile. Culmea este că ori au parte de un noroc chior ori cineva chiar le trage sforile din interior, dar prind toate licitaţiile în care se bagă, mai ales dacă ele se derulează dinspre Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari şi SNLO. Nimeni nu controlează firmele în cauză, şi cine şi-ar permite. Ginerele Elenei Cojocaru nu este degeaba salariat al Gărzii Financiare Gorj, iar Ionel Manţog nu este nici el ,,pietroi pe murături”, are grijă de finul Gavrilescu ca de ochii din cap şi îi protejează firma de orice control inopinat.

Cojocaru şi rezervorul de apă

poza 1Ultima lucrare prinsă de ,,norocoasa” pedelistă Elena Cojocaru, de la CE Turceni priveşte modernizarea unui rezervor de apă de 5000 de metri cubi, la staţia de tratare de la Stâmba-Vulcan, aproape de Mătăsari. Elsimida a fost dealtfel singura firmă ofertantă la licitaţie, şi evident unica câştigătoare. Modernizarea ar fi urmat să bage în buzunarul patroanei mai bine de un miliard şi două sute de milioane de lei vechi. Pe lângă faptul că Elena Cojocaru, potrivit martorilor, lucrează aici doar cu doi-trei angajaţi, se vehiculează că suma pe care o va primi la finalul lucrării i se va tripla, pentru ca toţi cei băgaţi în afacere să aibă cotă parte. Nimeni de la Inspectoratul Teritorial de Muncă nu trece însă prin zonă să vadă cât de legal lucrează muncitorii firmei Elsimida la staţia de tratare a apei.

Gavrilescu, specialist în motoare defecte

Dan Gavrilescu nu s-a lăsat nici el mai prejos faţă de colega sa de partid. Acesta a prins şi el o lucrare tot la CE Turceni pentru repararea a două motoare. Reparaţia fiecărui motor ar fi costat CE Turceni vreo opt sute de milioane de lei vechi, adică în jur de un miliard şase sute de milioane de lei vechi.

După ce “specialiştii” lui Gavrilescu au reparat motoarele, şi evident că banii au intrat în conturile societăţii, acestea s-au stricat. Totul s-a întâmplat în urmă cu trei săptămâni, iar nici până în prezent se pare că motoarele nu au fost reparate, zăcând în curtea unităţii.

Motoarele lui Gavrilescu au funcţionat două zile iar lucrarea a costat un miliard şi şase sute de milioane de lei vechi. Ne întrebăm câţi bani va mai achita CE Turceni pentru o nouă reparaţie şi cum s-a făcut recepţia acestei lucrări?

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here